Inzagijev zid na "Etihadu", Slovan zalutao u LŠ!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 18.09.2024.
22:51
Izvor: Sportske.net

Disciplina Intera na "Etihadu" najveći utisak derbija prvog kola Lige šampiona.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Bez pobednika u najvećem derbiju prvog kola Lige šampiona. Na "Etihadu" Mančester siti i Inter su odigrali meč bez golova, bilo je 0:0. 

Neprepoznatljiva igra Mančester sitija u prvom poluvremenu, ali definitivno je za to zaslužna dobra taktička postavka Simonea Inzagija. Inter je igrao veoma disciplinovano, ličio je na pravi tim, čak je i pretio i nikako ne možemo reći da je bio slabiji tim u ovom delu igre, iako je svima jasno koji tim je napadački potentniji. 

U prvih 30 minuta bez prave šanse, a Mančester siti je pripretio tek u 35. minutu.  Stigli su nekako do šanse kada je Haland šutirao, prilično traljavo, ali je lopta išla veoma blizu gola, a Zomer je ostao ukopan na pogrešnoj nozi. Na kraju, lopta prolazi pored stative. 

Pojačavao je Mančester siti u poslednjih sedam-osam minuta prvog poluvremena, ali promene rezultata nije bilo, a valja napomenuti i da je Inter imao jedan pokušaj preko Tirama koji je završio pored gola. 

Menjao je Pep Gvardiola, ušli su Gundogan i Foden umesto De Brujnea i Savinja, ali to nije donelo ništa novo u ekipi Mančester sitija. 

Domaći su stigli do najveće šanse posle sjajne akcije, Gundogan je dodao do Fodena koji šutira, ali Zomer je bio na pravom mestu. 

Kružio je Mančester siti oko kaznenog prostora Intera, a novu šansu propustio je Gvardiol koji je šutirao sa oko 20 metara, ali daleko od toga da je to bilo neodbranjivo za Zomera. 

Nastavio je domaći tim sa napadima, Gundogan je šutirao slabo glavom iz dobre pozicije, a Inter je i dalje držao protivnika na odstojanju. 

Isti igrač je na isti način šutirao ka golu Intera u 4. minutu nadoknade, ali je ovoga puta prebacio gol. 

U meču Seltika i Slovana iz Bratislave pobeda domaćina, na kraju je bilo 5:1 (1:0). Rezultat koji je apsolutno na mestu i koji pokazuje pravi odnos snaga ova dva tima, kao i činjenicu da je Slovan možda i zalutao u Ligu šampiona. 

Prvi gol smo videli u 17. minutu utakmice. 

Desio se iz prekida, korner je izveo Engels, Skejls je bio izuzetan u skoku i pogodio je mrežu golmana Takača. Uglavnom, domaći su dosta kvalitetniji rival bili u prvom poluvremenu, Slovan praktično da nije pripretio u Glazgovu.

Tako je bilo i u nastavku, Seltik je završio posao vrlo brzo. 

Igrao se 47. minut kada je po desnoj strani sjajno prošao Kun, ubacio loptu u sredinu gde je bio Furuhaši koji pogađa za 2:0. 

Samo devet minuta kasnije još jedan gol u mreži Takača, posle neopreznog starta sudija je pokazao na belu tačku, a Engels pogađa za ogromnih 3:0. 

Gosti su postigli gol vrlo brzo, dobili su krila kada je Vimer pogodio za 3:1, ali se ispostavilo da je to sve što su uradili večeras. Sjajan gol, a sve se desilo posle očajnog ispucavanja lopte odbrane Seltika. 

Videli smo i četvrti gol domaćin, Maeda je bio strelac, pa ćemo Seltik videti u samom vrhu tabele Lige šampiona posle prvog kola. Ni to nije bio kraj, domaćin je došao do još jednog gola u samom finišu preko Idaha. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke