Inter na Bastonijev pogon bolji od Lacija, Veroni ne pomaže ni Lazović

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 09.01.2022.
22:40
Izvor: Sportske.net

Salernitana nosi bodove iz grada Romea i Julije.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Fudbaleri Intera slavili su na domaćem terenu protiv Lacija 2:1 u meču 21. kola Serije A i tako se vratili na čelo tabele sa bodom i utakmicom više u odnosu na Milan.

Inter je poveo u 17. minutu golom Lautara Martineza, koji je rutinski rešio situaciju jedan na jedan na asistenciju Aleksisa Sančeza.

Ipak, VAR tehnologija je signalizirala da je bio ofsajd, pa je na semaforu vraćen rezultat s početka meča.

Samo nekoliko minuta ranije oprobao se i Ivan Perišić, ali je njegov udarac glavom završio preko gola.

Lautaro se oprobao i u 27. minutu, ali je Strakoša izvanredno intervenisao, ali golman Lacija ništa nije mogao tri minuta kasnije.

Inter je ipak poveo ua 30. minutu. Strelac je bio Bastoni, koji je primio loptu nakon odbitka i raspalio levom nogom sa poprilične razdaljine i savladao odličnog Strakošu.

Lacio se vratio u igru u 35. minutu golom Ćira Imobilea nakon što je napadač "Nebeskoplavih" napravio pravi dar-mar odbrani Intera i naposletku prevario Samira Handanovića.

Inter je bio bolji rival u drugom poluvremenu, a u 67. minutu Milan Škrinjar je vratio vođstvo domaćinu nakon centaršuta Bastonija. 

Bastoni je izvanredno ubacio loptu, a Škrinjar se ubacio umesto dvojice štopera i glavom zakucao loptu, koja se od prečke odbila iza leđa Strakoše.

U 70. minutu Nikolo Barela je dobio jak udarac, a sudija je pokazao žuti karton Zakanjiju u zanimljivoj situaciji u kojoj je prvo opomenut Radu

U drugom meču istog termina Salernitana je savladala na gostovanju Veronu 2:1, a domaćinu nije bio dovoljan za bod ni gol Darka Lazovića u 63. minutu.

Reprezentativac Srbije je odlično reagovao na asistenciju Migela Velosa i iz vrlo teške pozicije postigao gol.

Prethodno je vođstvo Salernitani doneo Milan Đurić u 29. minutu, a pobedu gostujućem timu obezbedio je Kastanjos na 20 minuta pre kraja meča.

Loš dan Verone začinio je Ivan Ilić, koji je isključen minut pre kraja utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke