Atletiko još "peče" Inter, aktuelni šampion prekinuo veliki niz budućeg vladara Italije

Autor: Mladen Heleta
nedelja 17.03.2024.
22:39
Izvor: Sportske.net

Napoli uzeo bod na "Đuzepe Meaci".

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Fudbaleri Intera nisu dobro su reagovali nakon šokantne eliminacije od Atletiko Madrida, na penale, u osmini finala Lige šampiona u sredu uveče.

Oni su večeras nadigrali Napoli na svom terenu, ali ga nisu savladali, bilo je 1:1, u derbiju 29. kola Serije A.

Bio je ovo duel aktuelnog i budućeg šampiona Italije, jer realno ne postoji nikakva sumnja da će Inter na tronu vrlo brzo naslediti ekipu iz Napulja.

"Neroazuri" su prekinuli veliku seriju i nisu uspeli da zabeleže 11. uzastopni ligaški trijumf, pa sada vode na tabeli sa 76 bodova, što je 14 više od drugoplasiranog Milana.

Napoli je tek sedmi sa 45 bodova i na -6 je od petog mesta, koje će najverovatnije sledeće sezone voditi u Ligu šampiona.

Izabranici Simone Inzagija su bili bolji, kontrolisali su situaciju tokom većeg dela meča, ali to nisu pretočili u trijumf.

Poveo je Inter u 43. minutu, kada je postigao gol po svom oprobanom receptu, iz akcije u kojoj su se defanzivci transformisali u ofanzivce. 

Nakon što su svi članovi veznog reda imali kontakt sa loptom, ona je stigla na levu stranu do Bastonija, ovaj je zavrnuo u kazneni prostor, a tamo se "ušunjao" Darmijan i udarcem sa desetak metara zatresao mrežu, za 1:0.

Napoli nije imao odgovor na ritam Intera, ali je nekako došao do "daha" u samom finišu i kaznio je to što domaći sastav do tada nije stvorio ubedljiviju prednost.

Gosti su imali korner sa desne strane u 81. minutu, Bastoni nije dobro intervenisao i bukvalno je spustio loptu na glavu Žuana Žezusa, koji se na drugoj stativi samo poklonio i dao gol svom bivšem klubu, za 1:1.

Do kraja je Tiram imao dobru priliku za trijumf Intera, ali nije bio precizan.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke