Inter posle 13 godina u finalu Lige šampiona!

Autor: Milovan Longinov
utorak 16.05.2023.
22:51
Izvor: Sportske.net

Istorijski trenutak za Inter.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Fudbaleri Intera plasirali su se u finale Lige šampiona pošto su večeras na "Đuzepe Meaci" ponovo pobedili Milan rezultatom 1:0 i sa ukupnih 3:0 čekirali kartu za Istanbul. 

U 10. minutu videli smo prvu veliku priliku, Brahim Dijaz je zahvatio povratnu loptu iz prve i ceo stadion je video loptu u mreži, ali je Andre Onana refleksno pročitao stranu i spektakularno intervenisao. 

Inter je uzvratio ubrzo, Mhitarjan je imao šansu, ali nedovoljno opasno po gol Menjona.

Nakon toga, usledila je velika borba na sredini terena, nedovoljno kvalitetnih akcija i pasova koji bi mogli da dovedu do ozbiljnijih šansi sve do finiša prvog dela.

Milan je ponovo imao šansu, ovaj put je Leao dočekao svoju poziciju da napravi razliku na boku, ali je potom šutirao pored stative.

Inter je najbolju priliku u prvom delu imao u 40. minutu kada je Čalhanoglu izveo prekid sa levog boka, Džeko skrenuo loptu ka golu, ali je Menjon sjajnim refleksom sačuvao svoju mrežu.

Problem za Inter bila je povreda Mhitarjana koji je morao da napusti igru u finišu prvog poluvremena, a zamenio ga je Brozović. 

Milan je u nastavku pokušavao da dođe do opasne zone, imao je inicijativu, ali nedovoljno dobru da ozbiljnije ugrozi gol Onane. 

Sredinom drugog dela Leao je glavom pokušao da spusti loptu do Dijaza, Onana je bio brži i to je bila prva veća opasnost pred njegovim golom u drugom poluvremenu. 

Inter je iz prve ozbiljne situacije u drugom poluvremenu došao do gola čime je rešio sve dileme oko plasmana u finale. Lukaku i Lautaro su kombinovali u šesnaestercu, a nakon druge razmene pasova, Argentinac je ostao sam i iskosa sa leve strane pogodio prvi ugao za 1:0

Taj pogodak potpuno je dotukao igrače Milana, koji nisu imali snage ni kvaliteta da se vrate u meč. 

Inter se tako plasirao u svoje prvo finale Lige šampiona nakon 13 godina, a te 2010. sa Žozeom Murinjom podigli su pehar pošto su u finalu pobedili Bajern Minhen. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke