Inter pred promocijom, Krotone i zvanično u Seriji B!

Autor: Darko Mitrović
subota 01.05.2021.
19:56
Izvor: Sportske.net

Lider upisao nove bodove i nalazi se pred šampionskom promocijom.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Fudbaleri Intera nisu dozvolili iznenađenje večeras na gostovanju Krotoneu, iako je domaćin dugo odolevao.

Na kraju, 2:0 na ''Neroazure'', koji sada imaju 14 bodova više od Atalante, uz meč više i možda već sutra Italija dobije novog šampiona, ukoliko Atalanta ne savlada Sasuolo.

Na vodeći gol Intera čekalo se 69 minuta, a onda Lukaku ispred kaznenog prostora domaćih dodaje loptu Kristijanu Eriksenu, koji veoma preciznim udarcem pogađa donji levi ugao - 1:0 za Inter.

Četrnaest minuta kasnije, gosti su izveli brzu kontru preko Perišića i Lukakua, na kraju Lukaku posle Perišićevog centaršuta sa leve strane pogađa mrežu, ali VAR je utvrdio da se prethodno hrvatski reprezentativac našao u ofsajdu, pa pogodak nije priznat.

Ipak, u poslednjim trenucima nadoknade vremena Inter stiže do ubedljivijeg trijumfa. Bila je to još jedna brza kontra, ovoga puta u režiji tandema Barela-Hakimi, koji završava akciju preciznim šutem iskosa sa leve strane - 2:0.

Ovim porazom Krotone je izgubio i teoretske šanse za opstanak u ligi, a takav epilog nije uspeo da spreči ni Miloš Vulić, koji je danas odigrao 25 minuta u drugom poluvremenu.

*

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke