Inter protiv Juventusa - Šampion favorit, “Bjankoneri” imaju Alegrija!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 24.10.2021.
14:00
Izvor: Sportske.net

Kakav meč treba očekivati na “Meaci”?

EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV
EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV

Povezane vesti

Juventus se vratio, odnosno oni koji su nenaklonjeni Alegriju, regresirao u prošlu deceniju. Izlet u nepoznato zvani "atraktivan fudbal" se završio u suzama. Sari je otpušten posle titule, ali Juventus u njegovo vreme nije uspeo da napravi iskorak na planu igre, Pirlo je priča za sebe, pa su se Anjeli i Nedved brže-bolje, nakon izgubljene dve godine vratili principima. 

A oni su, kako reče Leo Bonući pre nekoliko nedelja da se pobeđuje, bez obzira kako igraš. I iako je na početku bilo muka, Maks je nekako uspeo da zategne ekipu, da ne primi gol u tri meča (sva su bili neka vrsta derbija) i da bez ključnog čoveka na planu kreativnosti Dibale, stabilizuje ekipu.

"La Hoja" neće biti u timu u nedelju uveče, baš su male šanse da se oporavi, a verovatni ni Alegri ne želi da rizikuje. On je i posle Rome kada je Juventus uz dosta sreće i pre svega borbenosti uz svoj čuveni nagon za preživljavanjem uspeo da se dokopa bodova, rekao da ima igrače koji su pogodniji za kontranapad i da jednostavno mora da im prilagodi plan igre. 

U tome je Alegri najbolji, jednostavno strašan taktičar, uvek spreman da sagleda najbolju poziciju iz koje će izvući i najviše od svojih igeača.

Zato ne treba imati iluzije, Juventus će stići na "Meacu" da se brani i preživi sa "nožem u zubima" protiv kvalitetnijeg Intera. Dobro, možda ne kvalitetnijeg, ali nadmoćnog u smislu igre. Postoje par dilema koje će gosti razrešiti do nedelje, jedna je hoće li De Liht biti u timu, ali to je malo verovatno dok je Kjelini spreman. Aleks Sandro će se vratiti kraj leve aut linije, a pošto je Rabio lakše povređen, Alegri će verovatno probati sa Bentankurom, Lokatelijem kao duplim blokom na sredini, Kuadradom ofanzivnije, Bernadeskijem levo, dok će Kjeza lutati između linija, kao pomoć Morati. Španac je iskusniji od Kina, i mada mladi povratnik u klub može da zadrži loptu i jak je u duelu, Morata je okretniji, mogao bi da iskoristi sporost Inzagijevih štopera.

Juventus će zavisiti od toga može li Alegri da probudi Kjezu, koliko će uspeti da pariraju veznom redu Intera koji je neuporedivo bolji.

To je ključ gde bi Inzagi mogao da dobije utakmicu, gde je Konte dobio prošle godine jači tim. Naime, Barela, Brozović i verovatno Čalhanoglu (nema jasno Eriksena) su opasniji po gol rivala, stvaraju višak, teško je verovati da će Juventus uspeti da održi 0:0. Turčin igra slabo, došao je iz Milana kao zamena za bolesnog Danca, ali je mnogo kreativniji od recimo Vidala, pa će Simone Inzagi pružiti novu šansu plejmejkeru.

Bivši trener Lacija je doveden da zameni Kontea zbog kontinuiteta, 3-5-2 je standard, sa Škrinjarom, De Frajom i Bastonijem. Perišić će biti ofanzivniji od Darmijana koji bi trebalo da obezbedi bok, u napadu će uz Lautara verovatno početi Džeko, Korea bi trebalo da uđe u nastavku kada Bosanac izmori Juventusove gladijatore Bonućija i Kjelinija.

 Šta očekivati? 

Uraganske napade Intera svakako, orjentaciju Juventusa na borbu, mnogo duela, branjene prekida i pokušaj da se Kuadrado i Kjeza uz malo kontakta sa loptom dovedu u situaciju da iskoriste brisani prostor na Interovoj polovini. Kada se pogleda klupa, i tu Inzagi ima više opcija, da optereti bokove sa Damfrisom i Dimarkom, da proba sa Koreom i Sančezom. Alegri obično u nastavku daje šansu Kuluševskom, oporavljen je Artur, ali on fizički ne može da parira Bareli i Brozoviću.

Kada se sve sabere, Inter je favorit, tabela ili trenutna forma baš ne znači ništa, a ako Juventus ima neku prednost, onda je to Alegri i njegovo iskustvo u ovim situacijama.

Remi ili pobeda Intera, možda i oprez ako ne bude ranog gola, teško je videti drugačiji scenario utakmice...

 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke