Inter rešio Moncu za 14 minuta, pa je posle potukao "do nogu", Juventus ponovo pod pritiskom

Autor: Mladen Heleta
subota 13.01.2024.
22:43
Izvor: Sportske.net

Šampionska igra.

EPA-EFE/Roberto Bregani
EPA-EFE/Roberto Bregani

Povezane vesti

Fudbaleri Intera uspešno i lako su prebrodili neugodno gostovanje u Monci u utakmici 20. kola Serije A. Pobedili su sa 5:1 i sada na čelu tabele imaju 51 bod, što je pet više, uz meč više, od Juventusa.

Juve tek u utorak dočekuje Sasuolo i biće pod pritiskom.

Vicešampion Evrope je furiozno otvorio meč i sve rešio već posle 14 minuta igre.

Tim Simonea Inzagija je u 12. minutu dobio penal, koji u gol pretvorio Hakan Čalhanoglu, a samo dva minuta kasnije Inter je pokazao koliko je on ustvari savršen tim.

Akcija je krenula od golmana Zomera, a lopta potom redom išla od Pavara, preko Barele i Čalhanoglua, do Mhitarjana, koji je stuštio ka golu, pa odložio loptu levo za Di Marka, ovaj je prosledio u peterac, a tamo je gospodar situacije Lautaro Martinez. Argentinac je sjajno reagovao i golom za 0:2 krunisao ovu fantastičnu akciju.

U drugom poluvremenu viđena su još četiri gola i brutalna egzekucija igrača Intera.

Inter je poveo 0:3 u 60. minutu. Bila je to munjevita kontra, koja se završila asistencijom Tirama i novim pogotkom Čalhanoglua.

Monca je na 1:3 smanjila preko Pesine iz penala u 68. minutu.

Treći penal na meču, a drugi za Inter,dosuđen je u u 84. minutu. Ovaj put je šutirao Lautaro Martinez i savladao je golmana Sorentina, za 1:4.

Konačnih 1:5 postavio je Markus Tiram u 88. minutu. Bila je to još jedna perfektna kontra gostiju, Mhitarjan je uposlio Tirama, a ovaj izveo pravu minijaturu, fintom se oslobodio čuvara i pogodio željeno mesto.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke