Inter se kockao, ali ide na treće mesto! Lukaku otvorio i zatvorio goleadu!

Autor: Darko Mitrović
subota 13.05.2023.
22:39
Izvor: Sportske.net

''Neroazuri'' iskoristili jučerašnji kiks Lacija.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Fudbaleri Intera savladali su večeras na ''Meaci'' ekipu Sasuola sa 4:2, u utakmici koja nam je donela dosta sadržaja.

Inter je ovom pobedom uspeo da se probije na treće mesto, tri kola pre kraja sezone sa 66 osvojenih bodova, jednim više od Lacija koji je sada pao na četvrto mesto posle jučeranjeg remija sa Lećeom.

Ekipa Sasuola je stigla do gola domaćih već u 11. minutu meča. Lorijente je sa leve strane odlično centrirao na suprotnu stranu u peterac, gde je Domeniko Berardi umakao defanzivcima Intera i prosledio loptu u mrežu. Proveravalo se u VAR sobi da li je Lorijente bio u ofsajdu i ispostavilo se da zaista jeste, pa gol nije priznat.

Četiri minuta nepriznat gol i na drugoj strani, kada je Dimarko bio u ofsajdu.

Ali, Inter je bio bolji rival i to je uspeo da kapitelizuje u 41. minutu kada je Romelu Lukaku pogodio za vođstvo od 1:0.

Domaći su prednost duplirali u 55. minutru. Belanova je prihvatio loptu na dvadesetak metara od gola sa desne strane, krenuo je ka kaznenom prostoru, uputio udarac, lopta je zakačila Ruana Tresoldija i završila u mreži, a fudbaleru Sasuola je pripisan autogol - 2:0.

Samo četiri minuta kasnije pitanje pobednika je definitivno rešeno. Ponovo autogol, i ponovo Tresoldi!

Ovoga puta je Lautaro Martinez uputio udarac sa ivice kaznenog prostora, lopta je opet zakačila Tresoldija i završila u mreži - 3:0.

Ipak, gosti nisu odustali i u 63. minutu su konačno uspeli da savladaju Handanovića. Berardi je sa desne strane uputio centaršut na ivicu peterca na suprotnu stranu, odakle Mateus Enrike šalje loptu u mrežu - 3:1.

Ovaj gol kao da je uneo nervozu u ekipu Intera koja se povukla, a Sasuolo je iz minuta u minut postajao sve opasniji. U 75. minutu je veliku priliku propustio Pinamonti koji je šutirao iskosa sa leve strane, ali lopta završava zamalo pored gola.

To je bila najava onoga što je usledilo dva minuta kasnije. Još jedna odlična akcija gostiju po levoj strani i centraršut Rožerija za Fratezija koji zahvata loptu glavom i šalje je u mrežu - 3:2!

Utakmica je potpuno neočekivano ušla u dramatičnu završnicu, ali strepnje navijača Intera je otklonio Romelu Lukaku koji na ulasku u 90. minutu poslao snažan udarac iskosa sa leve strane u suprotni ugao. Pogodio je malu mrežu i postavio konačnih 4:2.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke