Inter - Spas i to od Centralnog Komiteta!?

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 01.03.2021.
12:54
Izvor: Sportske.net

Izgleda da se nazire spas za lidera Serije A!

 EPA-EFE/LARS BARON / POOL
EPA-EFE/LARS BARON / POOL

Povezane vesti

Inter je i dalje u sjajnoj poziciji na tabeli i problemima van terena.

I dalje nema dogovora oko prodaje kluba, Suning je ugasio Đangsu, a glava porodice Ženg je rekao da će se kompanija koja trpi velike gubitke srezati sve troškove koje se tiču stvari van osnovne delatnosti kompanije.

To znači da će prodati Inter, ali je problem što traže previše novca i što nema dogovora sa BC Partnersom, ni oko prodaje, ni oko manjinskog ulaska u klub i postepenog preuzimanja.

Vreme curi, Stiven Žang sin vlasnika i predsednik Inter pokušava da izdejstvuje kredit od 200 miliona evra kako bi završio sezonu, u suprotnom slede problemi sa likvidnošću.

Umešala se izgleda vlada, naime, data je dozvola da se oko četvrtina akcija proda Kunpeng Kapitalu, odnosno Šenžen Internešenalu, što bi značilo i da je Suning i dalje većinski vlasnik, ali sa tankom većinom. U kasu će se od ove prodaje deonica sliti oko dve milijarde evra, odnosno, to bi značilo da bi oko 280 miliona pripalo, delu holdinga koji operiše iz Luksemburga i koji je vlasnik Intera.

To bi moglo da olakša posao Stivenu Žengu, da taj novac praktično bude upotrebljen za tekuće stvari, da ne uzima pozajmicu i privede sezonu kraju, kada bi mogao da proda klub i dobije cenu koja bi Kinezima omogućila da se iz čitave stvari izvuku bez većih gubitaka.

Ovako sa pozajmicom pod nepovoljnim uslovima, vrednost kluba pada, podsetimo odbili su 750 miliona evra i traže 900 što je nerealna cena u ovom trenutku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke