Inter sprečio iznenađenje, Sensi u produžecima slomio Empoli

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 19.01.2022.
23:34
Izvor: Sportske.net

Teška pobeda.

EPA-EFE/Roberto Bregani
EPA-EFE/Roberto Bregani

Povezane vesti

Fudbaleri Intera teškom mukom su se plasirali u četvrtfinale Kupa Italije pošto su na svom terenu nakon produžetaka slavili protiv Empolija 3:2, posle 2:2 u regularnih 90 minuta.

Meč je počeo loše za Inter pošto je već u drugom minutu Haokin Korea u suzama napustio teren zbog povrede.

U igru je ušao Aleksis Sančez, koji je već u 13. minutu doneo vođstvo "Neroazurima".

To je učinio nakon sjajnog skoka i udarca glavom iz veoma teške pozicije. Zaličilo je da će to biti rutinska pobeda Intera.

Empoli nije bio uzdrman ranim zaostatkom, pa je već u narednom napadu zatražio penal, ali od toga nije bilo ništa.

Inter je do poluvremena pokušao preko Denzela Damfrisa, Lautara Martineza, a nagoveštaj dobrog drugog poluvremena Empoli je pokazao u finišu prvog posle sjajnog udarca Lea Stulaca.

Drugo poluvreme počeo je odličnom šansom za Andreu Ranokiju, ali su se u nastavku prvi radovali gosti nakon pogotka Nedima Bajramija u 62. minutu posle lepog udarca uz desnu stativu.

Šest minuta kasnije odlično pokušava Lautaro, ali Furlan brani taj udarac, a u 70. minutu Damfris je mogao da donese novo vođstvo Interu, međutim golman Empolija ponovo je bio na visini zadatka.

Holandski defanzivac mogao je da bude potpuni tragičar da je sudija svirao penal nakon igranja rukom, ali je VAR pokazao da nema ništa od najstrože kazne.

Delovalo je da je domaćin na rubu provalije kada je Andrei Radu postigao autogol, izjednačenje Interu je u prvom minutu nadoknade doneo Ranokoja nakon izvanrednog akrobatskog udarca posle kornera.

Inter je u nadokandi vremena mogao do celog plena, ali je Sančezov gol poništen zbog ofsajda, pa se ušlo u produžetke.

Inter nije želeo penale, pa je tokom prvog produžetka igrao "viktorije" pred golom Empolija. Pokušavali su Edin Džeko i Hakan Čalhanoglu, a pobedu je u 104. minutu obezbedio Stefano Sensi nakon sjajne asistencije Sančeza.

Inter nije previše zapinjao do kraja meča, pa je rutinski sačuvao minimalnu prednost dovoljnu za četvrtfinale gde će sastati protiv boljeg iz duela Rome i Lećea.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke