Inter sve bliži Skudetu, Juventus i Pirlo preživeli Napoli

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 07.04.2021.
20:38
Izvor: Sportske.net

Juve na bod od pozicije dva.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Fudbaleri Juventusa izašli su iz mini-krize od dva meča bez prvenstvene pobede pošto su u zaostalom meču 3. kola Serija A slavili protiv Napolija u Torinu 2:1.

Vodeći gol "stare dame" postignut je već u 13. minutu kada je Kristijano Ronaldo iskoristio sjajnu asistenciju Federika Kijeze i udarcem iz prve doneo vođstvo domaćinu.

To je bila jedina prava prilika za Juventus u prvom poluvremenu, a u nastavku su gosti iz Napulja krenuli još agresivnije pa su prvu veću šansu imali u 59. minutu kada je Lorenco Insinje zapretio Đanluiđiju Bufonu.

Desetak minuta kasnije pokušao je Fabijan Ruiz, ali je već u 73. minutu tačku na meč stavio povratnik na teren Paolo Dibala.

Argentinac je nakon svega četiri minuta na terenu posle višemesečne pauze sjajno reagovao i levom nogom nakon udarca iz prve pogodio "malu mrežu".

Neizvesnost u meč uneo je Lorenco Insinje pogotkom sa penala u 90. minutu, a gol je ohrabrio goste da probaju da dođu do izjednačenja, što na kraju nisu uspeli da učine.

Juventus je tako iskoristio remi Milana protiv Sampdorije približivši se "rosonerima" na samo jedan bod zaostatka, dok je Napoli prekinuo seriju od četiri pobede ostavši na petoj poziciji sa 56 bodova.

U drugom meču dana Inter je opravdao ulogu favorita protiv Sasuola slavivši na svom terenu protiv Sasola 2:1, a junak meča bio je Romelu Lukaku.

Belgijski napadač je već u 10. minutu doveo "neroazure" u vođstvo posle odličnog udarca glavom nakon asistencije Ešlija Janga.

Ovaj rezultat je dugo bio na snazi, sve do 67. minuta kada je tačku na meč stavio Lautaro Martinez, koji je sjajno rešio kontranapad domećih posle asistencije Lukakua.

Gol Argentinca je bio proveren VAR tehnologijom, koja je potvrdila da ofsajda nije bilo.

Sasuolo je uspeo da se vrati u život golom Hameda Traorea u 85. minutu, što se ispostavilo kao sve što su učinili gosti na ovom meču.

Inter je nakon ove pobede pobega Milanu na plus 11 na osam kola do kraja šampionata, dok je Sasuolo nastavio krizu rezultata stigavši do trećeg uzastopnog kiksa.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Badr®Hari
Wednesday, 07.04.2021
20:51

Sam je izlizani maestralnom solo akcijom i golom iz nemoguće pozicije pobedio Napoli i ponovo pokazao i dokazao da je daleko najbolji ikada u galaksiji, a i šire. Komentator kao i uvek ima spremljen papirić izlizanog marketinga, pa kada izlizani postigne gol odmah je oborio rekord sa 7 uzastopnih utakmica na kojima je dao već deveti gol (i uvek identične cifre 😂). Naravno utakmice na kojima nije dao gol izlizani marketing ne računa i zato izlizani već 10-ti put postavlja rekord sa 9 golova u 7 uzastopnih utakmica, a kojih je još 8 rekorda oborio saznaćemo uskoro. 😂😂😂

avatar
Bádr Hari
Wednesday, 07.04.2021
20:41

Ofsajd iz aviona kod oba gola. 😂