Istorijski meč u Milanu - Dve "bombe" Čalhanoglua prekinule Vanjinu seriju

Autor: Mladen Heleta
nedelja 28.04.2024.
14:26
Izvor: Sportske.net

Inter ne staje.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Fudbaleri Intera su u prvoj utakmici koju su odigrali kao novi šampioni Italije pobedili Torino na svom terenu sa 2:0, u sklopu 34. kola Serije A.

Dvostruki strelac bio je Hakan Čalhanoglu, koji je mrežu Vanje Milinkovića-Savića tresao u 56. i 60. minutu iz penala.

Ova utakmica između Intera i Torina je bila istorijska i ostaće zapisana u almanahe Serije A, zbog činjenice da su pravdu delile tri dame.

Igrače dva tima su na teren izvele Marija Sole Kaputi, koja je bila glavna sutkinja, te njene asistentkinje - Frančeska Di Monte i Ticijana Trašijati. Ovo je prvi put u istoriji elitnog ranga fudbala na Apeninima da su jedan meč sudile pripadnice lepšeg pola.

Inter je još u ponedeljak uveče, posle pobede protiv Milana, proslavio titulu, 20. u istoriji, pa je ovaj meč krenuo u svečarskoj atmosferi.

Što se tiče same igre, prvo poluvreme je bilo za zaborav, ali čvrstina i rezultat 0:0 su postali zaštitini znak Torina u poslednje vreme, pošto su "bikovi" na "Đuzepe Meacu" stigli nakon dve utakmice koje su odigrali bez golova - protiv Juventusa i Frozinonea.

U drugom poluvremenu, puno više uzbuđenja i pravo "vatreno krštenje" za Mariju Sole Kaputi.

Ona je u 49. minutu, nakon poziva iz VAR sobe, pokazala crveni karton vezisti Torina Tamezeu i to je bio početak kraja za goste.

Domaćin je poveo već u 56. minutu. 

Barela je jednim sjajnim startom pokrenuo izvanrednu akciju svoje ekipe, tokom koje su kratke pasove razmenili on, Tiram, Darmijan i Lautaro Martinez, na kraju je Mhitarjan proigrao Čalhanoglua, a Turčin je "drop-kik" udarcem levom nogom sa nekih 11 metara efektno matirao Vanju, za 1:0.

Inter je u 60. minutu dobio penal, a Čalhanoglu je silovitim udarcem savladao srpskog golmana, za konačnih 2:0.

Inter sada ima 89 bodova, čak 19 više od Milana, dok je Torino deseti na tabeli sa 46 bodova.

Igrači Intera će uskoro podići šampionski pehar, a defile i slavlje po ulicama Milana počeće u 16 sati.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke