Interov "kineski diktat" - Konte neće pristati?

Autor: Boris Jovanović
utorak 18.05.2021.
10:14
Izvor: Sportske.net

Šta će se desiti na kraju sa trenerom Intera. Krajem nedelje odlučujući sastanak.

 EPA-EFE/LARS BARON / POOL
EPA-EFE/LARS BARON / POOL

Povezane vesti

U Interu nema rešenja, sastanak između Kontea i predsednika Ženga je opet pomeren za kraj nedelje, Inter će podići pehar narednog vikenda, ali i dalje nema nagoveštaja dogovora.

Mediji pišu o Gatuzu ili Alegriju kao naslednicima, no želja Intera je jasno, da Konte ostane. On i sam to hoće, međutim, ne bez garancija, kada je prelazni rok u pitanju.

Ono što je najvažnije je da klub dobije zajam od koga će 200 miliona biti iskorišteno sa saniranje situacije i ogromne gubitke. Samo od praznog stadiona klub je izgubio 60 miliona evra na ulaznicama, što je polovina neto plata  fudbalera za celu sezonu.

Zbog toga će uslediti "kineski diktat". Žengu je vezala ruke i vlada u Pekingu, porodica ne želi da proda Inter ispod cene, ali nemaju ni novca, ni dozvolu partije da ulože. Umesto toga, oni su se odlučili za samofinansiranje, što znači da će bilo kakav dolazak morati da rezultira prodajom igrača. 

Inter će se osloboditi plata Kolarova, Janga, Ranokije, ali to je oko osam miliona evra. Ono što predstavlja problem su Vidal sa 6.5, Sančez koji ima 7, Perišić 5, sve njih bi Marota prodao, ali nema kome, oni ne žele da smanje primanja. Interesovanja ima za one kojih Konte ne želi da se odrekne, Lukakua, Eriksena, Lautara, Bastonija, Barelu, Sensija, to su igrači koji su činili srce šampionskog tima. 

Konte hoće i novog golmana umesto Handanovića, ali i to će koštati, kako rekosmo, ne može da dovodi igrače, ako ne prodaje, plus klub se nada plusu u prelaznom roku, što je gotovo nemoguće, a da se ne oslabi ekipa.

Zbog toga Italijan razmišlja o odlasku, Konte neće slušati druge ponude dok još jednom ne bude razgovarao sa predsednikom.

Na horizontu je Totenhem, ali kako rekosmo Konte želi da ostane, samo ne po svaku cenu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
No rules
Wednesday, 19.05.2021
09:47

Sancez, Vidal, Yang, Galja, Vecino, Perisic.. bez njih mozemo, Ranokija je pristao da smaanji primanja jos je i dobro odradio svoj posao. Kinezi da dovedu De Paula i Gosensa i vec imamo mocan tim.