Interov udarni tandem želi na OI, šta će reći klub?

Autor: Milovan Longinov
sreda 27.03.2024.
21:00
Izvor: Sportske.net

Želje su jedno, ali pita se klub...

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Fudbaleri Intera Lautaro Martinez i Markus Tiram žele da igraju za svoje reprezentacije na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, pa će italijanski klub sa njima razgovarati o tome.

Argentinac Martinez i Francuz Tiram žele da igraju za svoje reprezentacije, ali je uprava Intera zabrinuta zbog mogućih problema sa umorom i kondicijom igrača, pošto ekipu sledeće sezone čekaju takmičenja u Seriji A, Kupu Italije, Super kupu Italije, Ligi šampiona i Svetskom klupskom prvenstvu, prenela je Gazeta.

Kako se navodi, uprava će u narednim nedeljama razgovarati sa igračima o nastupu na olimpijskom turniru.

Olimpijske igre održaće se u Parizu od 26. jula do 11. avgusta, a fudbalski turnir nema značajniju ulogu na takmičenju. Reprezentacije u svojim ekipama mogu da pozovu trojicu igrača starijih od 23 godine.

Pored mogućnosti da nastupi Igrama, Martines će tokom leta igrati za Argentinu na Kupu Amerike, a Tiram će na Evropskom prvenstvu nastupiti za Francusku. To bi značilo da ni jedan ni drugi praktično neće imati predviđenu pauzu tokom leta.

Inter ima pravo da zabrani igračima da učestvuju jer Olimpijske igre nisu takmičenje koje organizuje Međunarodna fudbalska federacija (FIFA).

U posledje vreme spekuliše se o odlukama klubova da puste igrače da učestvuju na olimpijskom turniru, nakon što je Real Madrid rekao da neće pustiti svoje fudbalere.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke