Interova "manita", Marota zlokobnim rečima pokvario slavlje!?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 09.05.2021.
11:02
Izvor: Sportske.net

Ne mogu ni na miru da uživaju...

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Inter je slavio, još jednom su pokazali da su fantastična ekipa, daleko najbolja u Italiji, spakovali su pet komada Sampdoriji.

Do kraja ih zanima samo jedno, da narednog vikenda naškode Juventusu i najvećeg rivala izbace iz trke za Ligu šampiona. To bi bila svojevrsna osveta Kontea i Marote bivšem klubu.

Ali sam Bepe Marota nije baš obradovao navijače, možda nije bilo ni vreme ni mesto da se priča o problemima.

"Situacija je katastrofalna. U ovim trenucima slavlja moramo o tome da pričamo jer je sistem neodrživ", kaže generalni direktor kluba.

Ovo je praktično zaključak sastanka predsednika Ženga sa ekonomskim operativcima.

"Troškovi plaza su između 70 i 75% ukupnih prihoda koji su opali. Ne samo Inter, već čitav fudbalski svet se suočava sa posledicama pandemije. Sa ovakvim brojevima, nijedna kompanija ne može da obezbedi priliv novca i da isplaćuje plate", zazvučao je zloslutno prvi čovek sportskog sektora.

Ovo je praktičmo uvod u sastanak predsednika sa igračima i trenerom Konteom.

Bonus za titulu biće isplaćen, u to nema nikakve sumnje, ali od igrača se traži da smanje plate kako bi pomogli klub i uštedeli nekih 30 miliona Interu.

Oni nisu raspoloženi za tako nešto, smatraju da su svoju vrednost pokazali pošto su posle 11 godina vratili "Skudeto" i da ne bi trebalo na taj način, da se preko njihovih leđa situacije rešavaju.

Konte bi smanjio platu, ali ne želi da klub prodaje igrače, ako već ne može da dovodi kvalitetne zamene. On insistira da nukleus, odnosno oni najbolji ostanu na okupu, ali se priča da klub namerava da proda jednu zvezdu među onima sa najvećih primanjima. Lukaku ne dolazi u obzir, iako zarađuje 7.5 miliona bez bonusa (primiće oko 9 ove sezone) jer bi to značilo da Konte odlazi.

Eriksen koji je proigrao u finišu je na 7.5 neto, Sančez na 7, Vidal 6.5. Čileanaca bi se rado oslobodili, ali oni ne mogu nigde da dobiju ovaj novac. Perišić zarađuje 6, Kolarov i Jang koji će napustiti klub, oslobodiće 6 miliona primanja, ali Lautaru, Bareli, Bastoniju treba povećati plate, kako ne bi postali plen drugih klubova.

Priča se i o odlasku Handanovića koji zarađuje nešto više od 3.2 miliona, Konte navodno nije zadovoljan odbranama Slovenca i traži novog golmana.

Sve u svemu, neizvesnost postoji, ali jasno da će mnogo zavisiti od odluke igrača. Oni nemaju nameru da popuste, no, ko zna, možda ih klub ubedi...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
No rules
Sunday, 09.05.2021
19:41

Vidal, Sancez, Kolarov, Jang, Ranokija, Galja pa i Perisic mogu da idu. Dovesti Maksimovica, De Paula, Murijela i Gosensa.

avatar
Oldboy
Sunday, 09.05.2021
14:08

Samo da te obavestim da su se igrači odrekli Skudeto bonusa. Ali opet nije dovoljno ili smanjenje plata ili prodaja, jedno mora bez obzira