Intervju Fatijevog oca odzvanja Katalonijom: "Da sam Ansu, sutra bih otišao iz Barse!"

Autor: Milovan Longinov
sreda 29.03.2023.
08:56
Izvor: Sportske.net

Čovek je potpuno izgubio kontrolu.

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Otac Ansua Fatija, Barsine zvezde koja nikako da pronađe pravu formu, dao je intervju koji je blago rečeno šokirao katalonsku javnost. 

Fati ne može da se izbori za veću minutažu i značajniju ulogu kod Ćavija Ernandesa, čak ni kada je povređen Osman Dembele. 

Fati je u prvi tim ušao kao 17-godišnjak, preskočivši Barselonu B i postao je zvezda u usponu. Odlaskom Lea Mesija dobio je čak "desetku" na leđima, ali su ga povrede upropastile. Tri puta je išao na operaciju istog kolena, a kada je doživeo i povredu lože, oglušio se o savet klupskih lekara da ode pod nož i od tada nikako da pronađe staru formu.

Ipak, njegov otac Bori Fati smatra da Ansu zaslužuje i veću minutažu i više poštovanje, kao dete kluba, Barsina "desetka". On je kritikovao sve u Barseloni, te poručio da više neće ići na utakmice na "Kamp nou", iako do sada nije propuštao čak ni gostujuće.

"Ansu ne želi da napusti Barselonu, ali ja želim da on uspe. Više ne idem na stadion, ljut sam na klub. Siguran sam da ćemo se za mesec dana ponovo sastati sa Žoržom Mendešom. Brine me što Ansu igra toliko malo. Pričamo o igraču koji je reprezentativac Španije i koji je ponikao u "La Masiji". Zaslužuje mnogo više od ovoga", počeo je Bori Fati i nastavio da "melje" i po Ćaviju.

"Ne znam zašto mu Ćavi ne pruža više šansi. On ima svoje razloge. Fati nije besan na njega, oduvek mu je bio idol. Ali, ja sam kao otac veoma ljut. Mateu Alemani mi je rekao da u klubu računaju na Fatija. Ja ga kao otac savetujem da ode, ali on to ne želi, ne slaže se sa mnom i hoće da ostane. Da se ja pitam, napustio bi Barselonu sutra. Rekao sam Fatiju da mora da ode ako se situacija ne promeni, ali on se ne slaže sa mnom", istakao je Bori Fati. 

Na pitanje novinara da li Ansu čuje šta govori, usledio je novi čudan odgovor.

"Ne, on spava i ne može da me čuje jer je naša kuća ogromna", rekao je i potom pecnuo i bivšeg selektora Španije Luisa Enrikea.

"Ansu je odigrao nekoliko minuta na Mundijalu. Ja sam bio protiv toga da ide u Katar. Španija je vodila 7:0 protiv Kostarike i Luis Enrike ga čak nije poslao ni na zagrevanje. Ne mogu da shvatim to. On je Barsina "desetka". Sećate li se kako su pre dve godine svi hteli da "ubiju" Vinisijusa Žuniora? To se sada dešava i Fatiju i sve što ja tražim jeste da ga zaštite. On je dete kluba i zaslužuje veću zaštitu i poštovanje", kaže Fati.

Da sve bude još gore, on je otvorio vrata Real Madridu.

"Neću da govorim ništa loše o Real Madridu, jer nikad ne znate šta nosi budućnost. Ali, mislim da Ansu nikada ne bi prešao u Real Madrid, naprotiv", istakao je on i za kraj podsetio Ćavija na neke ranije sezone.

"Pre povrede, Fati je bio starter pored Grizmana, Luisa Suareza i Osmana Dembelea, zašto sada ne može da igra? Fizički se oseća odlično. Kada je Barsa bila mnogo gora nego sada, forsirali su Fatija da igra povređen, a sada kada je 100% spreman niko ga ne želi. Da li je zaboravio da igra fudbal, ili šta?", zaključio je Bori Fati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke