Investicija od 300 miliona, samo zbog Kumana, u Madridu se dive Holanđaninu!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 07.02.2021.
09:33
Izvor: Sportske.net

Madriđani odali priznanje Holanđaninu.

EPA-EFE/KIKO HUESCA
EPA-EFE/KIKO HUESCA

Povezane vesti

Barselona ima početak 2021. iz snova, i pored poraza u finalu Superkupa Španije, Katalonci igraju sve bolje, tim je ujedinjen i motivisan u najtežem periodu u istoriji kluba.

Marka je danas posvetila članak Ronaldu Kumana, kome Barsa treba da zahvali što je "oživeo" 300 miliona evra, odnosno preporodio Frenkija De Jonga, Osmana Dembelea i Antoana Grizmana. Njih trojica su Barsu koštala oko 300 miliona evra, ali su tek sada počeli da igraju na najvišem nivou.

Kuman je preuzeo ekipu u najtežem trenutku, posle Bajerna, kada je Leo Mesi želeo da ode, kada su proterani Artur Melo, Luis Suarez i Arturo Vidal, i kada klub nije imao novca za veća pojačanja, koja je od početka tražio. Nije dobio ni Vajnalduma, ni Depaja, ni Erika Garsiju, odnosno po pojačanje u svakoj liniji tima što mu je bilo preko potrebno. Na sve to, u novembru su teške povrede doživeli Đerar Pike, Ansu Fati i Serhi Roberto, u tom trenutku starteri i važni šrafovi. Kuman je morao da se osloni na ono što ima i izvukao je maksimum, samo je pitanje da li će to biti dovoljno za uspešnu sezonu.

Da krenemo redom, Grizman je loše počeo, ali je u proteklih nekoliko nedelja postao fundamentalan u igri Barselone. Od početka 2021. godine Grizman je postigao šest golova i dodao isto toliko asistencija i prikazuje najbolju verziju od dolaska u Barselonu.

De Jong je konačno pokazao da je jedan od najboljih veznih igrača na svetu. Igra u dva pravca, ima ga svugde, a ove sezone postiže i golove. Kuman mu je pronašao pravo mesto, ali i parnjaka - Pedrija, sa kojim odlično funkcioniše. Postigao je čak šest golova uz četiri asistencije i na terenu je dominantan u svim segmentima igre.

Za kraj, tu je i Osman Dembele, koji se potpuno transformisao. Nakon brojnih povreda, Dembele je sa Kumanovim stručnim štabom konačno počeoo ozbiljno da radi na fizičkoj spremi i to se odrazilo na njegove igre. Dembele donosi Barsinoj igri širinu, brzinu, u igri jedan na jedan je ubitačan, nedostaje mu samo veća koncentracija i preciznost u završnici. Dembele je odigrao 11 utakmica u nizu, što mu se nije dogodilo nikada od dolaska u Barselonu 2017. godine.

Zaključak je jasan - Kuman izvlači maksimum iz ove ekipe, preporodio je uspavane i zaboravljene zvezde, a rezultati konačno dolaze na svoje. 

Pred Barsom je sada ključan mesec, dvomeči sa Seviljom i Pari Sen Žermenom, koji će biti najbolji pokazatelj dosadašnjeg Kumanovog rada.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Sunday, 07.02.2021
18:44

Kutonjo je povredjen, Ali i njega je Kuman oporavio! Kutinjo je placen 140 miliona, Azara je real platio 160 miliona, i mnogi drugi igrac su placeni mnogo vise od Kutinj!

avatar
P.S.
Sunday, 07.02.2021
16:47

Jedino što je Kuman 'oživeo' su besmislene rotacije, koje su malko zamrle nakon Luis Enriquea. Frenki De Jong nije bio sporan iako su se u njegovim partijama smenjivali periodi dobre i dosta loše igre, a to je više zavisilo od partija ostatka tima, manje od njegove forme, a ponajmanje od Kumana. Grizman je uglavnom bio katastrofalan, a dobar tek u poslednjih par utakmica za šta je i bilo krajnje vreme, opet nezavisno od Kumana. Osman Dembele je bio očajan i ostao očajan, a meni je i dalje neverovatno šta to pozitivno neko može da vidi u njegovim performansima predavanja lopti protivniku te katatrofalno nepreciznim centaršutevima i pasovima bez ikakvog osećaja za loptu i fudbal uopšte pa čak i bez osećaja za dimenzije terena. Po jedan dobar pas, šut ili centaršut u svakoj trećoj utakmici i gomilu predatih i poklonjenih lopti protivnicima? Sreća što ne dribla na svojoj polovini inače bi bio opasan po Ter Štegena koliko i Arauho, Lengle, Umtiti, Alba i Dest zajedno.

avatar
deki trbic
Sunday, 07.02.2021
09:40

A sta je sa KUTINJOM? kolko je tek on placen.