Inzagiju vreme ističe, Inter već zna ko će ga naslediti?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 02.04.2023.
09:32
Izvor: Sportske.net

Novi šok protiv Fiorentine, izgleda da je Simone Inzagi blizu otkaza...

 EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Novi poraz Intera, kritična situacija, sledi kup duel sa Juventusom, a jasno je da mediji "traže glavu" Simonea Inzagija. Serija loših rezultata dovela je Inter u poziciju da strepi za Ligu šampiona.

Pred današnje mečeve, ako pobedi Sampdoriju stići će ih Roma, a u slučaju da Milan napravi iznenađenje protiv novog šampiona Napolija, preskočiće gradskog rivala. Koliko Inter igra loše neka posvedoči i to što je Juventus na samo šest bodova manje, iako je kažnjen 15!

U svakom slučaju, Inzagi ima malo vremena. Priča se da su ključni mečevi, već pomenuti protiv Juventusa u kupu, sledećeg vikenda u Salernu i onda protiv Benfike. Ako ne bude poboljšanja, klub neće čekati revanše kup utakmica, smeniće Inzagija.

Nema mesta spekulacijama da bi neko veliko trenersko ime moglo u ovom trenutku sezone da sedne na klupu.

Najverovatnije će klub posegnuti za rešenjem unutar kuće. Esteban Kambijaso ima licencu, ali Argentinac navodno neće prihvatiti da čuva klupu. Sa druge strane, raspoložen je Kristijan Kivu. Rumun radi u omladinskoj školi, ima licencu, mogao bi da završi sezonu. Cilj će biti, ako baš dođe do najgoreg razvoja situacije da se sačuva mesto u top četiri, odnosno plasman u Ligu šampiona.

Inzagija osuđuju brojevi, prvi put za šest godina Inter je izgubio deset mečeva u prvenstvu, to je godina koju je počeo De Bur, brzo je smenjen, zamenio ga je Pioli, koga je u drugoj nedelji maja zamenio klupski čovek Stefano Veki. Da je sada u klubu, Veki bi bio prirodan izbor, ponovo bi priveo sezonu kraju (bio bi to treći put, ali on je otišao prvo u Sudtirol, a sada je na klupi trećeligaša FeralpiSala koji je na putu u Seriju B).

Godina koja je mnogo obećavala preti da se pretvori u veliko razočaranje za Inter, ali nije ništa izgubljeno, ostaju kako rekosmo kup Italije, prvi meč protiv Juventusa je u utorak u Torinu, a onda za sedam dana i sudar sa Benfikom u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke