Irci presudili Ircima u Dablinu, Englezi nisu za B diviziju - Sjajni Gruzini "razbili" Čehe

Autor: Mladen Heleta
subota 07.09.2024.
19:56
Izvor: Sportske.net

Jermeni bolji od Letonaca.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Fudbaleri Engleske savladali su Republiku Irsku u Dablinu rezultatom 2:0, u prvom kolu grupe 2 u B diviziji UEFA Lige nacija.

Vicešampioni Evrope su loše odigrali poslednje izdanje ovog takmičenja, ispali su u B diviziju, ali njima tu zaista nije mesto, jer su za nekoliko klasa kvalitetniji od svih.

Danas su u Dablinu naišli na naoštrene Irce, željne da im po svaku cenu naude zbog velikog rivaliteta i netrpeljivosti između ove dve nacije, ali ono što smo gledali je bila jedna prava "igra mačke i miša".

Da stvar ipak bude veoma zanimljiva je to što su Ircima presudili Irci koji su izabrali da nastupaju za Englesku – Deklan Rajs i Džek Griliš, a privremeni selektor Engleske Li Karsli, koji je takođe Irac, uspešno je položio prvi ispit u pokušaju da dobije stalni posao na klupi "Gordog Albiona".

Gosti su poveli u 12. minutu.

Trent Aleksander-Arnold je sa svoje polovine poslao fantastičan pas i "spojio" Gordona sa golom. Golman Irske Keleher je odbranio zicer krilnom napadaču Njukasla, ali je u nastavku akcije, posle velike gužve, lopta došla do Deklana Rajsa koji ju je zakucao u rašlje sa 11 metara, za 0:1.

Prednost je duplirana u 26. minutu, kada su Mejnu, Saka i Rajs sjajno kombinovali po desnoj strani, ovaj poslednji je odigrao povratnu za Griliša, koji je lucidnim udarcem sa 15 metara pogodio željeno mesto, za 0:2.

U nastavku je tempo opao, Irci su bili nemoćni, a Englezi, uz nekoliko promašenih izglednih šansi, rutinski priveli meč kraju.

Večeras se u ovoj grupi sastaju Grčka i Finska u Pireju.

U Tbilisiju je Gruzija nastavila svoj uspon nakon odličnih izdanja na šampionatu Evrope. Izabranici Vilija Sanjola sa deklasirali Češku sa 4:1, u susretu grupe 1 divizije B Lige nacija.

Ove dve selekcije su pre dva i po meseca odigrale 1:1 na Euru u Nemačkoj, a sada su Gruzini dominirali i slavili pogocima Kvarachelije iz penala u 33. minutu, Čakvetadzea u 53, Mikautadzea u 63. i Kočorašvilija u 66. minutu. Strelac za goste bio je Kalvač u 80. minutu.

Ukrajina i Albanija će večeras u Pragu odmeriti snage u ovoj grupi.

U ovom terminu je odigran i jedan duel u diviziji C, u kom je Jermenija na svom terenu pobedila Letoniju sa 4:1, u sklopu grupe 4. Ranije danas su u istoj grupi Farska Ostrva i Severna Makedonija remizirali rezultatom 1:1.

Igralo se i u najslabijoj diviziji D, u kojoj je Andora kod kuće savladala Maltu sa 2:0 u grupi 2.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke