Isko je zaslužio povratak u reprezentaciju - Ove brojke to dokazuju!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 13.05.2024.
13:00
Izvor: Sportske.net

Pet godina ga nije bilo u nacionalnom timu...

EPA-EFE/David Borrat
EPA-EFE/David Borrat

Povezane vesti

Uskoro će Luis de la Fuente imenovati 26 igrača za EURO 2026, a mnogi se nadaju da će na spisku igrača biti i Isko Alarkon. 

Nekada vezni fudbaler Real Madrida i jedan od najodgovornijih za osvajanje titula prvaka Evrope sa tim timom, sada je član Betisa i tamo je jedan od najboljih fudbalera. 

Kreativac kakav je on definitivno je potreban i reprezentaciji Španije, a brojke govore za njega u ovoj sezoni. 

Nakon nedeljne pobede nad Almerijom, stigao je do brojke od osam golova, što je najviše od svih opcija koje ima de la Fuente u reprezentaciji Španije na sredini terena, ima najviše šuteva ka protivničkom golu, najviše uspešnih driblinga, a samo Zubimendi ima više kompletiranih dodavanja. 

Ono što je veoma bitno, Isko je odličan i u defanzivi, ima 18 blokiranih šuteva ove sezone, takođe, najviše od veznih fudbalera koji su Španci. Pored toga, samo je Merino dobio više duela. 

Na sve to treba dodati i neverovatan podatak da je Isko bio proglašen igračem utakmice na 19 od 28 ligaških utakmica na kojima je igrao ove sezone. 

Sve ove brojke dovoljno govore u njegov prilog, a povećanje igrača sa 23 na 26 možda i dozvole selektoru Španije da pozove Iska.

Ovaj 32-godišnjak je poslednji meč za reprezentaciju odigrao pre pet godina. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke