Island "zaledio" Vembli i Srbiji pokazao put!

Autor: Mladen Heleta
petak 07.06.2024.
22:38
Izvor: Sportske.net

Englezi večeras očajni.

Beta/AP Photo/Kin Cheung
Beta/AP Photo/Kin Cheung

Povezane vesti

Fudbaleri Engleske, koji važe za jednog od dva najveća favorita na Evropskom prvenstvu, u lošem raspoloženju odlaze u Nemačku, gde će se na startu šampionata sastati sa Srbijom, 16. juna u Gelzenkirhenu.

"Gordi Albion" je večeras imao "generalnu" probu i na "Vembliju" je doživeo šokantan poraz od Islanda rezultatom 1:0.

Englezi su izašli u snažnom sastavu, nije bilo samo Belingema, izgledali su očajno na terenu, posebno u odbrani, a nema sumnje da će se selektor Geret Sautgejt sada suočiti sa ogromnim kritikama, kojima je već izložen zbog odluke da u Nemačku ne povede Džeka Griliša.

Gol odluke viđen je u 12. minutu. 

Bila je to solo-akcija Torsteinsona, išao je u direktan dribling na Stounsa i sjajno pogodio mrežu iza nemoćnog golmana Ramsdejla, za 0:1.

Islanđani, koji neće igrati na Euru, su sve vreme savršeno znali šta rade i kako da dođu do cilja. Defanzivno su bili perfektno disciplinovani, sa šestoricom igrača u liniji kada Englezi kreiraju akcije, a napred su opasno pretili iz tranzicija.

Doduše, Englezi su imali nekoliko ozbiljnih šansi, Hari Kejn se prilikom jedne obrukao, ali protiv tako jake ekipe je nemoguće ostati neokrznut 90 minuta.

Večeras je širom Evrope odigrano još nekoliko veoma zanimljivih prijateljskih utakmica.

Nemci su u Menhengladbahu napravili preokret protiv Grčke, slavili sa 2:1 i napravili dobru uvertiru pred otvaranje Eura u petak, kada će im rival u Minhenu biti Škotska.

Grci su poveli u 34. minutu preko Masurasa, izjednačio je Haverc u 56, a pobedu Nemačkoj je doneo Paskal Gros u 89. minutu.

Poljska je u Varšavi savladala Ukrajinu sa 3:1, Škotska i Finska su odigrale 2:2 u Glazgovu, Albanija je pobedila Azerbejdžan na neutralnom terenu sa 3:1, a jako zanimljiv rezultat nam dolazi iz Bukurešta gde su Rumunija i Lihtenštajn remizirali bez golova, u meču u kom je odnos udaraca ka golu bio 35:1 u korist Rumuna.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke