Istorija - "Čolo" Simeone odlazi, zna se i ko ga menja?

Autor: Stefan Matić
utorak 10.01.2023.
08:30
Izvor: Sportske.net

Argentinac zatvara poglavlje dugo trinaest godina.

EPA-EFE/Rodrigo Jimenez
EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Povezane vesti

Atletiko Madrid je tokom vikenda minimalni poraz od strane Barselone. 

Ćavijevi izabranici su slavili golom Ansua Fatija, ponovo imaju prednost od tri boda u odnosu na Real Madrid. Što se tiče Atletika, ovaj poraz je i jasan znak da "jorgandžije" nisu kadre da se bore za titulu u Španiji. Barsa ima prednost od 14 bodova u odnosu na Atletiko posle šesnaest odigranih kola. Takođe je u medijima zbog neslaganja sa igračima, Žoao Feliks je najjasniji primer.

A Španci prenose i "bombu" - ova sezona će biti i poslednja kako Atletiko vodio Dijego "Čolo" Simeone!

Ugovor jednog od najplaćenijih trenera traje do leta 2024. godine, ipak izgleda da će se saradnja završiti godinu dana ranije. I to kakva godina. Atletiko je van trke za trofej LaLige, pre mundijalske pauze ispali su i iz Lige šampiona i to kao četvrti u grupi tako da nisu nastavili evropski put ni kroz Ligu Evrope.

"Čolo" vodi Atletiko još od 2011. godine, argentinski stručnjak je u potpunosti rekostruisao tim i učinio "jorgandžije" pravim takmičarskim timom. Timom protiv koga niko nije voleo da igra. Osvojili su dve LaLige, dve Lige Evrope, španski kup, Superkup Španije i dva UEFA Superkupa. U par navrata je i igrao i finale Lige šampiona, ali Real je uvek bio preveliki zalogaj za na poslednjem koraku za "klempavka". 

Luis Enrike se izdvaja kao ime koje će naslediti Simeonea. Bivši trener Rome, Selte i Barselone je završio mandat na klupi Španije po kraju proteklog Mundijala. Sa Barsom je osvojio brdo trofeja, videćemo da li će to moći i sa "jorgandžijama".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke