Istorija - FK Tempo titulom u viši rang!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 15.05.2023.
12:15
Izvor: Sportske.net

Ako niste znali, u pitanju je jedna sjajna fudbalska priča.

Povezane vesti

Fudbalski klub Tempo iz Frankfurta osvojio je sedmu ligu Nemačke i plasirao se u viši rang tamošnjeg fudbala! 

FK Tempo je osvojio 77 bodova, ove sezone je i dalje neporažen i skorom 24-5-0 i gol razlikom 82:25 overio je plasman u viši rang. 

Za one koji ne znaju kako je nastala ova divna fudbalska priča, tu je jedan istorijski podsetnik. 

"Davne 1972. godine grupa naših zemljaka odlučila je da osnuje društvo u kojem će se okupljati naši građani, kako bi gajili naš jezik i tradiciju.

1973. godine klub je zvanično osnovan i registrovan u gradu Frankfurtu kao kulturno i sportsko udruženje. Кlub je dobio ime po čuvenom sportskom časopisu „Tempo“, kojeg je čitala gotovo cela bivša Jugoslavija. Ime je ostalo postojano do dana današnjeg.

Sedamdesetih i osamdesetih godina klub uspešno radi i raspolaže raznim sekcijama, kao što su folklorna, šahovska, pesnička i naravno fudbalska. Taj oblik ostaje sve do ranih devedesetih. Devedesetih se raspadom Jugoslavije gase i sve sekcije osim fudbalske", stoji na zvaničnom sajtu ovog kluba.

FK Tempo je do danas prolazio kroz razne etape, a "zlatna generacija" osvojila je Becirksligu što je bio najveći uspeh u istoriji kluba.

FK Tempo je ovog vikenda promovisan u šesti rang takmičenja i to je proslavio kako dolikuje, pogledajte fotografije u nastavku.

Mi im ovom prilikom od srca čestitamo na velikom uspehu i želimo im titulu i sledeće sezone. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke