Istorija - Mesi prestigao Ronalda i doneo Parižanima rekordnu 11. titulu!

Autor: Milovan Longinov
subota 27.05.2023.
22:52
Izvor: Sportske.net

PSŽ opet šampion, Mesi opet u istoriji.

EPA-EFE/TERESA SUAREZ
EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Povezane vesti

Fudbaleri Pari Sen Žermena osvojili su novu titulu u Ligi 1, pošto su večeras remizirali sa Strazburom u gostima rezultatom 1:1.

PSŽ je tako došao do svoje 11. titule, čime su Parižani iza sebe ostavili Sent Etjen sa 10.  Čovek odluke večeras bio je Lionel Mesi.

Mesi je ovim golom stigao do svog 496. u najjačim evropskim ligama, čime je prestigao Kristijana Ronalda, koji je stao na 495. 

Argentinac je svoj istorijski pogodak postigao u 59. minutu kada je iskoristio asistenciju Kilijana Mbapea i pogodio dalji ugao za 0:1.

PSŽ se prilično mučio večeras, domaći su imali svoje šanse i na kraju i zasluženo došli do boda. U 79. minutu, tek što je ušao u igru, veteran Kevin Gameiro je naleteo na jedan odbitak i maestralno bocnuo loptu preko Donarume za 1:1.

Do kraja nije bilo promene rezultata, ali je Parižanima ovaj bod bio dovoljan da matematički overe novu titulu, pošto sada kolo pre kraja imaju četiri boda više od Lansa. 

Drugoplasirani Lans je takođe ispunio svoj cilj, pošto je pobedio Ažaksjo rezultatom 3:0 i tako sačuvao drugo mesto i plasman u Ligu šampiona.

Marsej je opet podbacio, pošto je na svom terenu izgubio od Bresta rezultatom 1:2.

Ipak, ovaj meč nije imao rezultatski značaj za tim Igora Tudora, pošto je Marsej svakako na trećoj poziciji na tabeli i put do Lige šampiona tražiće kroz kvalifikacije.

Lil je u finišu uspeo da dođe do preokreta i pobede nad Nanton i pobedom rezultatom 2:1 sačuvao je čevrtu poziciju sa bodom više od Rena. Heroj Lila po ko zna koji put bio je Džonatan Dejvid, koji je oba pogotka postigao iz penala. 

U direktnom okršaju za peto mesto, koje vodi u Ligu konferencija, Ren je pobedio Monako rezultatom 2:0. Ren i Monako sada imaju po 65 bodova, a četvrtoplasirani Lil 66, tako da ove ekipe imaju za šta da se bore u poslednjem kolu. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke