Istorija - "Osmica" Njukasla i pražnjenje stadiona u Šefildu!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 24.09.2023.
19:28
Izvor: Sportske.net

Gaženje!

Newcastle United FC
Newcastle United FC

Povezane vesti

Fudbaleri Njukasla savladali su Šeflid junajted na "Bramal lejnu" sa 0:8 (0:3) u okviru 6. kola Premijer lige.

Možda to nije bio start sezone kakav se očekivao od tima Edija Haua, ali ova utakmica mogla bi da bude prekretnica za njih da krenu nabolje. Mada, ako se sećate, imao je i Liverpul ovakvih epizoda, pa su brzo spuštani na zemlju. 

Još jedna utakmica iz edicije "istorijskih" u Premijer ligi jer je Njukasl protutnjao kroz Šefild sa čak osam pogodaka koliko je završilo u mreži domaćina, a sve je počelo od 21. minuta kada je Šon Longstav "načeo" rivala.

Zatim je 10 minuta kasnije to učinio Den Brn, a potom je brzo gol postigao i Sven Botnam. U 56. minutu bilo je 0:4 kada je Kalum Vilson iskoristio, tada već treću asistenciju Kirana Tripijea! Zatim su se upisivali još i Entoni Gordon, Migel Almiron, Bruno Gimaraeš i Aleksander Isak.

Dakle, osam različitih strelaca (po prvi put ikada u Premijer ligi) za najubedljiviju pobedu na gostovanju u istoriji kluba.

Ubedljiv rezultat još pre 70. minuta doveo je do odlaska domaćih navijača sa "Bramal lejna" koji je do samog završetka bio prilično ispražnjen.

Njukasl je upisao treću pobedu pored čega imaju i tri poraza. Šefild je zakucan za dno sa samo jednim bodom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke