Istorija se ponavlja? Juve u Seriji B, a više nema onih šmekera kakav je bio Del Pjero!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 29.11.2021.
17:08
Izvor: Sportske.net

Šokantne vesti iz Italije.

EPA PHOTO ANSA/LUCA ZENNARO/
EPA PHOTO ANSA/LUCA ZENNARO/

Povezane vesti

Vuk dlaku menja, ali ćud ne - Juventus je ponovo u centru skandala zbog malverzacije u kojoj je "proneverio" blizu 50 miliona evra i zbog toga bi mogao ponovo da bude izbačen u Seriju B?

Italijanska asocijacija za zaštitu prava potrošača (KODAKONS) tvrdi da bi Juventus mogao da bude ponovo izbačen u niži rang, ali i da mu se oduzme poslednji Skudeto zbog kršenja finansijskih pravila. 

Tu vest javno je potvrdio i predsednik Olimpijskog saveza Italije Marko Donceli.

"Optužbe su veoma ozbiljne i bacaju ružnu sliku na poslednji šampionat, pogotovo što je Juventus dominirao nekoliko vezanih godina u Italiji, što se završilo prethodne sezone. Ukoliko se dokaže da je Juventus nelegitimno stekao prednost u odnosu na svoje rivale ovakvim poslovanjem, to bi dovelo u pitanje regularnost takmičenja i kao posledica svega, nadležne službe bi morale da intervenišu i sankcionišu odgovorne. Osim individualne odgovornosti pojedinaca, klub ne sme biti izuzet od kazne. Da bismo zaštitili hiljade navijači, inspektoru koji se bavi monopolom na tržištu tražićemo da se klub izbaci u Seriju B i da mu se oduzme titula zbog nezakonskih operacija", rekao je Donceli. 

Navijači protivničkih timova uveliko likuju na društvenim mrežama i priželjkuju Juventusovu eliminaciju u Seriju B. Postavljaju pitanje ko će im sada biti Điđi Bufon, a ko Alesandro Del Pjero podsećajući na čuvenu njegovu izjavu o tome kako pravi gospodin nikada ne napušta svoju "staru damu". 

Podsetićemo, tog leta 2006. godine Juventusov "drim tim" je nestao. Fabio Kanavaro kao prvak sveta  i kasnije osvajač "Zlate lopte" završio je u Real Madridu, zajedno sa Emersonom, dok su Tiram i Zambrota u tandemu otišli u Barsu. 

Zlatan Ibrahimović i Patrik Vijera su još više zaboli nož u leđa navijača, pošto su pojačali Inter. 

U Seriji B, Del Pjero je bio najbolji strelac sa 20 golova i najzaslužniji za ekspresni povratak u Seriji A. Navijači se pitaju da li bi sada i Paulo Dibala odlučio da ostane i potpiše novi ugovor, ako bi morao jednu sezonu da igra u Seriji B...

Iskreno, teško da će Juve opet završiti u Seriji B, ali su pred nama svakako zanimljive sedmice, naročito ako ispliva još dokaza protiv "stare dame"...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke