Istorijska odluka u Holandiji! Fudbal više neće biti isti!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 13.05.2021.
13:51
Izvor: Sportske.net

Prava fudbalska revolucija, hoće li je i ostale zemlje primeniti?

Epa/Rodrigo Antunes
Epa/Rodrigo Antunes

Povezane vesti

Fudbalska vest dana u Holandiji je istorijska odluka tamošnjeg Fudbalskog saveza da dozvoli ''mešoviti'' fudbal u seniorskim amaterskim rangovima takmičenja.

To konkretno znaći da više neće biti podele na muški i ženski fudbal, već da će u istom timu moći da igraju i muškarci i žene.

Do sada je ovo pravilo u Holandiji važilo u mlađim kategorijama, a sada je prošireno i na seniorsku konkurenciju, doduše samo u nižim, amaterskim rangovima takmičenja.

''Želimo da devojke i žene nađu adekvatno mesto u fudbalskom okruženju, zavisno od njihovih kvaliteta i ambicija. Mešoviti fudbal je do sada bio moguć u svim mlađim kategorijama u Holandiji", izjavio je direktor amaterskog fudbala u FS Holandije Jan Dirk van der Ze.

Ova odluka stupa na snagu od sledeće sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mangus
Thursday, 13.05.2021
14:12

Da budem iskren, mislim da ovo apsolutno treba uvesti u svim sportovima. PRvo, tolika prica o jednakosti. Dajmo svima jednaku sansu i to je to. Drugo, ako devojke zaista zele da dostignu nivo muskaraca, potrebno je da igraju sa njima kako bi mogle da dostignu taj nivo. Drugacije to nije moguce.