Istorijska pobeda Čelsija, Vila razmišlja o Pireju

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 05.05.2024.
17:02
Izvor: Sportske.net

Čelsi ubedljiv, Brajton dobio u završnici.

EPA-EFE/TOLGA AKMEN
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija ubedljivo su pobedili Vest Hem rezultatom 5:0 (3:0) u utakmici 35. kola Premijer lige.

Jedna od boljih predstava Čelsija ove sezone. Jedna od kompletnijih. Osokoljeni posle trijumfa nad Totenhemom, izabranici Maurisija Poketina oduvali su Vest Hem u prvom poluvremenu i to za nekih 20 minuta.

Jer, posle prvih 15 minuta nije viđeno previše uzbuđenja, a onda Čelsijeva rapsodija i nalet od kojeg Vest Hem nije umeo ni mogao da se odbrani. Kol Palmer je nastavio da igra fenomenalno, odličan je bio i Konor Galager koji je u 30. pogodio za 2:0, a propustio je još jednu stopostotnu situaciju. Noni Madueke je takođe bio raspoložen pa je nagrađen golom u 36. Šanse su se nizale, imali su po koju i gosti preko Džareda Bovena, ali nije to bilo dovoljno da se zaustavi Čelsijev marš.

Početkom drugog poluvremena, Madueke je bio nesebičan asistiravši Nikolasu Džeksonu, da bi potom Čelsi spustio papučicu sa gasa, a u finišu, Džekson je uspeo da izbegne ofsajd za dlaku i iskoristi asistenciju Kajseda za konačnih 5:0. Nikada pre u istoriji međusobnih susreta dva tima nije se dogodilo da jedna ekipa pobedi ovim rezultatom.

Fudbaleri Brajtona savladali su Aston Vilu rezultatom 1:0 golom u samoj završnici utakmice.

Junak meča bio je Žoao Pedro u 87. minutu nakon što nije iskoristio penal, ali je natrčao na odbitak i pogodio za pobedu.

Ovaj poraz Vile donekle može da se pripiše utakmici koja im predstoji u Pireju u polufinalu Lige konferencija budući da jure zaostatak od dva gola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke