Istorijska šansa za Dortmund da uradi nešto što je potrebno Bundesligi - Ovo je raspored!

Autor: Mladen Heleta
subota 22.04.2023.
21:00
Izvor: Sportske.net

Bajern pred gubitkom titule posle desetogodišnje surove dominacije.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Nova smena na čelu nemačke Bundeslige desila se danas, na pet kola pre kraja. Bajern je u 29. kolu poražen u Majncu sa 3:1, Borusija je u Dortmundu pobedila Frankfurt sa 4:0 i preuzela je lidersku poziciju sa 60 bodova, jednim više od Bajerna.

"Milioneri" zaista imaju istorijsku šansu da učine nešto što deluje kao neophodno za nemački fudbal, a to je da Bajernu preotmnu titulu. Bavarci su od 2013. godine neprikosnoveni, vezali su deset šampionskih titula, a Bundesliga koja je oduvek bila mamac za sve ljubitelje fudbala izgubila je na interesovanju, jer je bila i više nego predvidiva.

Bavarci su ove sezone uradili i previše pogrešnih stvari da ne bi izgubili titulu, smena Julijana Nagelsmana i dolazak Tomasa Tuhela u momentu kada je tim bio na dobrom putu samo je "kap koja je prelila čašu" u nizu loših poteza čelnika ovog giganta. 

Otkako je Tuhel došao, ekipa je ispala iz Lige šampiona i Kupa Nemačke, nakratko je vratila prvo mesto u Bundesligi pobedivši Dortmund sa 4:2, ali onda su usledili remi sa Hofenhajmom, što Dortmund nije iskoristio, ali jeste današnji poraz od Majnca.

Borusija ima veoma dobar raspored u preostalih pet kola, sve od nje zavisi i naprosto bi morala da iskoristi ovu situaciju, bez obzira na to šta će Bajern uraditi do kraja sezone.

U Dortmundu se titula čeka 11 godina, Jirgen Klop je 2011. i 2012. vezao dve "salatare", pre nego što je krenula pomenuta serija Bajerna i deluje da je vreme da se trofej vrati u vitrine žuto-crnih.

Dakle, Borusija u sledećem kolu gostuje Bohumu, pa ima dva meča kod kuće protiv Volfsburga i Menhengladbaha. U poslednja dva kola gostuje Augzburgu i dočekuje Majnc. Idealan raspored!

Što se tiče Bajerna, on u narednom kolu dočekuje Hertu, pa gostuje Verderu i dočekuje Šalke. Potom mu dolazi neugodni Lajpcig i u poslednjem kolu je na programu gostovanje u Kelnu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke