Istorijski dan - Maldinijev prvenac, Milan slavio u finišu za vrh tabele!

Autor: Milovan Longinov
subota 25.09.2021.
16:55
Izvor: Sportske.net

Veliki dan za porodicu Maldini.

EPA-EFE/FABIO FAGIOLINI
EPA-EFE/FABIO FAGIOLINI

Povezane vesti

Fudbaleri Milana pobedili su u gostima ekipu Specije rezultatom 2:1 u šestom kolu Serije A. 

Meč je obeležio Danijel Maldini koji je postigao svoj prvenac u dresu Milana, ali je potom Brahim Dijaz morao da potvrdi golom pobedu, jer je Specija uspela da izjednači 10 minuta pre kraja.

Milan se danas mučio, u prvom poluvremenu nije imao udarac u okvir gola, ali je u drugom poluvremenu uspeo da slomi domaće. Istorijski trenutak i prvi pogodak treće loze Maldinijevih pao je na samom startu drugog poluvremena, nakon centaršuta Kalulua sa desnog boka Danijel Maldini je bio najviši u skoku i glavom je pogodio za 0:1.

Ovo je prvi pogodak sina Paola Maldinija, koji će za dve nedelje napuniti tek 20 godina. Maldini je naravno dete Milana, do sada je odigrao 14 nastupa za prvi tim, ali je tek danas postigao prvi pogodak. On je ubrzo  dobio i žuti karton pa ga je Stefano Pioli izveo i uveo defanzivnijeg Benansera. 

Malo je falilo da Specija pokvari istorijski gol, jer je u 80. minutu Verde pogodio za 1:1. 

Ipak, Milan se nije predavao i u 87. minutu Brahim Dijaz je tek što je ušao, iskoristsio je asistenciju Salemekersa i pogodio za 1:2. 

Milan je do kraja sačuvao prednost i osvojio velika tri boda i sada sa osvojenih 16 zauzima prvo mesto na tabeli, makar privremeno...

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke