Istorijski dan u Seriji A je iza nas!

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 19.09.2022.
09:35
Izvor: Sportske.net

Ovakva situacija nije viđena čak 67 godina.

EPA-EFE/ETIENNE LAURENT
EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Povezane vesti

Poslednje kolo italijanske Serije A pred reprezentativnu pauzu, sedmo po redu, donelo je nekoliko neočekivanih rezultata i istovremeno je ušlo u istoriju pomenutog takmičenja.

Najviše zbog nedeljnih rezultata, jer se prvi put od 13. februara 1955. godine desilo da u jednom danu svoje mečeve izgube Juventus, Inter, Milan i Roma.

Sve je krenulo od Intera koji je juče u terminu od 12.30 sati poražen na gostovanju od Udinezea sa 3:1. Zatim je Juventus šokantno u terminu od 15 sati  izgubio u Monci rezultatom 1:0.

Potom su usledila dva derbija. Od 18.30 sati je Roma dočekala Atalantu, a slavili su gosti sa 1:0, dok su od 20.45 snage odmerili Milan i Napoli. Bodove sa "San Sira" odneli su Napolitanci pobedom od 2:1.

A te davne 1955. godine je Juventus poražen u Rimu od Lacija (2:1), Milan je izgubio kod kuće od Sampdorije (3:1), Roma na gostovanju od Đenove (1:0), a Roma od SPAL-a u Ferari (2:0)

Situacija na tabeli Serije A je jako zanimljiva po završetku ovog sedmog kola i predstoji nam velika Ii neizvesna borba za titulu.

Prateći ovaj istorijski podatak, treba napomenuti da je šampion Italije 1955. godine bio Milan.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke