Istorijski potez u Union Berlinu - Prva žena trener u Bundesligi!

Autor: Darko Mitrović
sreda 15.11.2023.
18:43
Izvor: Sportske.net

Za sada kao pomoćni trener...

EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Povezane vesti

Union Berlin prolazi kroz težak period ove sezone, a posle istorijskog plasmana u Ligu šampiona.

Ovaj tim posle 11 odigranih kola u Bundesligi zauzima poslednje mesto na tabeli sa samo šest osvojenih bodova, a poslednji je i u grupi Lige šampiona, sa jednim osvojenim bodom u prošlom kolu protiv Napolija.

Ceh slabim rezultatima ove jeseni platio je trener Urs Fišer koji je prethodnih pet godina proveo na klupi ovog kluba i doveo ga do evropske elite.

Uprava kluba je imenovala dosadašnjeg trenera U19 ekipe Union Berlina, Marka Grotea za privremenog trenera, a onda je on povukao istorijski potez.

Naime, Grote je kao pomoćnog trenera izabrao 32-godišnju Meri-Luis Etu, koja je tako postala prva žena u ulozi trenera nekog bundesligaša.

Taj potez je danas privukao veliku medijsku pažnju širom sveta, ali sve ovo možda i nije tako veliko iznenađenje ako se ima u vidu da su Marko Grote i Meri-Luis Eta već sarađivali kao tandem koji je vodio U19 ekipu Union Berlina.

Pre toga, Eta je radila kao pomoćni trener u različitim reprezentativnim selekcijama Nemačke. Ona je i bivša fudbalerka, branila je boje Hamburga, Klopenburga i Verdera, a sa U20 reprezentacijom Nemačke je 2010. godine osvojila titulu prvaka sveta.

Debi na klupi Union Berlina u Bundesligi imaće 25. novembra protiv Augsburga.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke