Istorijski trenutak, Saudijska Arabija dočekala Kristijana Ronalda!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 02.01.2023.
22:45
Izvor: Sportske.net

Ronaldo će zvanično biti predstavljen u utorak na stadionu Marsol Park u Rijadu, a promocija je zakazana od 19.00 po lokalnom vremenu.

Al Nasr
Al Nasr

Povezane vesti

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo doputovao je večeras u Rijad, uoči predstavljanja navijačima saudijskog kluba Al-Nasr sa kojim je potpisao ugovor za procenjenu platu od 200 miliona evra za dve godine.

Petostruki osvajač Zlatne lopte, koji je do Svetskog prvenstva igrao za Mančester junajted, stigao je večeras na aerodriom u Rijadu, preneo je kanal javne televizije Al Ekbarija.

Ronaldo će zvanično biti predstavljen u utorak na stadionu Marsol Park u Rijadu, a promocija je zakazana od 19.00 po lokalnom vremenu.

Prema izvorima iz kluba "sa sobom je doveo veliki broj pomoćnika, i angažovao je privatnu firmu za obezbeđenje". U početku će boraviti u luksuznom hotelu u centru Rijada.

Angažovanje Ronalda jedan je u nizu pokušaja Saudijske Arabije da se pozicionira u sportu visokog nivoa, nakon što je bila domaćin trke Formule 1, boks mečeva za titulu, turnira u golfu i kupovine engleskog kluba Njukasl.

Neki osuđuju strategiju "sportskog pranja", pokušaj konzervativnog režima da gurne u drugi plan krituku stanja ljudskih prava u svojoj zemlji.

Ministar sporta Abdulaziz Bin Turki Al Faisal je na Tviter nalogu obećao da će "uskoro podržati druge klubove koji žele da angažuju kvalitetne međunarodne zvezde".

Ronaldo je osvojio pet Liga šampiona, a sa reprezentacijom Portugala je osvojio Evropsko prvenstvo 2016.

On je sa 140 golova najbolji strelac Lige šampiona, a u Kataru je postao prvi fudbaler koji je uspeo da postigne gol na pet uzastonih Svetskih prvenstava.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke