Ištvan Kovač je nova persona non grata u Barseloni, s razlogom ili ne?

Autor: Nemanja Janošev
utorak 16.04.2024.
23:46
Izvor: Sportske.net

Mađar je imao zahtevan meč.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Mađarski arbitar Ištvan Kovač bio je jedan od glavnih protagonista današnjeg duela Barselone i Pari Sen Žermena.

Nekoliko diskutabilnih odluka doneo je Mađar tokom susreta. Ona koja je izazvala najveću pažnju, a ujedno direktno uticala na dalji tok meča jeste direktan crveni karton za Ronalda Arauha posle pola sata igre. Kolumbijac je bio u duelu sa Bredlijem Barkolom kao poslednji igrač odbrane, bivši napadač Liona je pao posle kontakta, a Kovač nije imao puno dileme. Ocenio je da je postojao dovoljan intenzitet, Arauho je kasnio i utisak je da je bilo bolje da je pustio Barkolu da završi akciju nego da učini ovako nešto riskantno u ranoj fazi duela dok njegova ekipa ima dva gola prednosti.

Delio je Mađar kartone kao od šale. Isključio je i Ćavija zbog šutiranja reklame i protesta, a kasnije i njegovog pomoćnika. Četiri žuta kartona dao je fudbalerima Barse, uz tri crvena ako računamo i dvojicu trenera, dok je dvaput javno opomenuo igrače PSŽ.  Kovač je neko ko voli da maše kartonima. Na poslednje četiri utakmice koje je sudio dao je 35 kartona kako akterima na terenu, tako i onima van njega.

Penal za goste je jasan, Žoao Kanselo je startovao nepažljivo  po stopalu rivala. Potpuno bespotreban start.

Ono što se sa posebnom pažnjom posmatra jeste situacija pred golom Parižana kada je Ilkaj Gundoan pao pred Vitinjom, dok je tu pored bio i Markinjos.

"Ne vidim ovde nikakav prekršaj od bilo kog defanzivca. Napadač inicira blagi kontakt sa defanzivcima, u svom kretanju udara protivničkog igrača koji se normalno kreće. Ispravna je odluka da nije prekršaj", rekao je bivši sudija Dejan Santrač u studiju "Arene sport".


Zamerke su mu što je agresivan pri gestikulaciji prikazivanja kartona i razgovoru sa igračima, ali utisak stručnjaka je da je bio vrlo dobar u zahtevnoj utakmici kakva je bila na "Monžuiku".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke