Kvalifikacije za Mundijal - Englezima smeta samo teorija, blizu i evropski prvak! Šta je sa Nathom?

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 12.11.2021.
22:41
Izvor: Sportske.net

Danci maestralni, baš kao i Englezi.

EPA-EFE/GEORGIOS KEFALAS
EPA-EFE/GEORGIOS KEFALAS

Povezane vesti

Grupa C

Italija - Švajcarska 1:1
S. Irska - Litvanija 1:0

Italijani i Švajcarci su u direktnom duelu odlučivali o plasmanu na Mundijal, a bod je više odgovarao reprezentaciji Italije koja je ostala na prvom mestu zbog bolje gol-razlike. 

Vidmer je postigao prvi gol na utakmici, bilo je to klasično "zakucavanje" sa 20-ak metara nakon povratne lopte Okafora, igrao se 11. minut. Ipak, u 36. minutu izjednačenje preko Di Lorenca za 1:1.

Domaćin je imao veliku šansu da stigne do pobede i praktično do plasmana na Mundijal, ali je Žoržinjo promašio penal u finišu utakmice. 

U poslednjem kolu Švajcarci dočekuju Bugarsku, Italija je gost Severnoj Irskoj. Italijani imaju bolju gol razliku, 13:2 za razliku od 11:2 Švajcaraca. 

U meču Severne Irske i Litvanije nije bilo mnogo uzbuđenja, pobedili su domaći na kraju autogolom Satkusa. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa F

Danska - Farska ostrva 3:1
Austrija - Izrael 4:2
Moldavija - Škotska 0:2

Danska je odavno obezbedila plasman na Mundijal, a danas su stigli i do devete pobede u devet mečeva pošto su savladali Farska ostrva sa 3:1. 

Skov Olsen je doveo domaće u prednost u 18. minutu, da bi na 2:0 povisio Brun Larsen. Imali su i Farani svog Olsena, Klaeminta, koji je pogodio za 2:1. Konačnih 3:1 postavlja Mele. 

Škoti su danas golovima Patersona i Adamsa uspeli da stignu do pobede i baraža za Mundijal, a slavili su i Austrijanci.

Oni su savladali Izrael sa 3:2 u utakmici koja nije bila toliko bitna, dokaz je i mali broj gledalaca, svega oko 3000 danas u Austriji. Bitno je doveo goste u prednost u 33. minutu, Arnautović je iz penala izjednačio, da bi Perec doveo goste u prednost od 1:2. Preokret je delo Šauba, postizao je golove u 62. i 72. minutu. Konačnih 4:2 delo je Zabicera. 

Ono što je veoma bitno jeste da je Bibras Natho izašao u prvom poluvremenu zbog povrede.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Grupa I

Engleska - Albanija 5:0
Andora - Poljska 1:4
Mađarska - San Marino 4:0

Englezi su praktično na Mundijalu. Potreban im je bod u poslednjem meču protiv San Marina, postoji čak i opcija da izgube od daleko, daleko slabijeg protivnika i da prođu na Mundijal u Katar. 

Oni su slavili danas protiv Albanije prilično ubedljivo, sve golove smo videli u prvom poluvremenu kada su strelci bili Megvajer, Kejn, Henderson, i Kejn još dva puta za njegov het-trik. 

Mađari su savladali San Marino golovima Sobošlaija koji je postigao dva gola, Gazdaga i Vecseija, dok je u dresu Poljske blistao ponovo Levandovski koji je postigao gol u 5. minutu za 1:0. Jozviak je povisio na 0:2, da bi Vales smanjio u 45. minutu. Ipak, Milik već u nadoknadi prvog dela igre postiže gol za 1:3, da bi konačnih 1:4 postavio Levandovski. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke