Italija nestrpljiva, šta će biti sa publikom?

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 12.05.2021.
10:30
Izvor: Sportske.net

Volja vlasti postoji.

Epa/Gernot Hensel
Epa/Gernot Hensel

Povezane vesti

Sve nade ljubitelja fudbala u Italiji usmerene su na odluku vlasti da se u poslednjem kolu Serije A, planiranom za 23. maj, publika vrati na stadione.

Sa tim u vezi oglasio se i podsekretar za zdravstvo u Vladi Italije Andrea Kosta, izrazivši uverenje da će dati sve od sebe da se za desetak dana navijači ponovo nađu na tribinama.

"Učiniću sve što je u mojoj moći da se poslednje kolo prvenstva igra pred publikom uz poštovanje mera bezbednosti. Trenutno smo u procesu otvaranja stadiona. Situacija se poboljšava iz dana u dan. Svaki dan imamo sve više vakcinisanih u našoj zemlji", uverava Kosta u izjavi za italijanske medije.

Zaključio je da je i stav Vlade Italije da se sve što je brže moguće vrati u normalu, ali vremena nema previše jer je poslednje kolo na programu drugi vikend od današnjeg dana.

Podsetimo, milanski Inter je već osvojio naslov prvaka, dva od tri tima su eliminisana u Seriju B, ali će se u poslednja tri kola voditi borba za mesta koja vode u evropska takmičenja, ali i jedno koje vodi u niži rang.

Od mečeva u poslednjem kolu najzanimljivije bi moglo da bude u Bergamu, gde se sastaju Atalanta i Milan u derbiju Lombardije, ali i meču koji bi, zavisno od stanja na tabeli, mogao da bude ključan za plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke