Italija primila najbrži gol u Ligi nacija, pa pokorila ''Park prinčeva'', Belgija rutinski sa Izraelom

Autor: Darko Mitrović
petak 06.09.2024.
22:40
Izvor: Sportske.net

Odigrane su utakmice prvog kola Grupe 2 Lige nacija.

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Povezane vesti

U centru pažnje bio je duel na ''Parku prinčeva'' u Parizu, gde je reprezentacija Italije kao gost savladala Francusku rezultatom 1:3.

Tek što je počela utakmica, Di Lorenco je izgubio loptu na desnoj strani, Bredli Barkola ju je osvojio i ušao u kazneni prostor gostiju, izbio oči u oči sa Donarumom i savladao ga preciznim šutem sa desetak metara, u - 14. sekundi meča, za vođstvo Francuske od 1:0!

Italija je mogla do izjednačenja samo pet minuta kasnije, ali je šut Fratezija zaustavila prečka.

Ipak, ''azuri'' prelepim golom Dimarka stižu do izjednačenja. Isticao je 30. minut meča, Kambijazo je sa desne strane prebacio loptu na levu ka Dimarku koji je bio ispred kaznenog prostora. On je tu odigrao dupli pas sa Tonalijem koji petom iz prve vraća lopzu Di Marku, a ovaj volej-udarcem levom nogom iskosa sa leve strane pogađa suprotni ugao gola nemoćnog golmana Manjana - 1:1.

Tim rezultatom je završeno prbo poluvreme, a posle samo pet minuta igre u nastavku, Fratezo je doneo Italiji potpuni preokret. Sve je počelo greškom Fofane, usledila je munjevita akcija ''azura'', Retegi je sa desne strane pronašao Fratezija u kaznenom prostoru, koji je preciznim udarcem sa desetek metara poslao loptu u donji desni ugao i savladao nemonog Manjana za 1:2!

Malo je nedostajalo da Fratezi uveća peednost Italije posle kornera u 58. minutu. Glavom je zahtaio tu loptu koju je Manjan krajnjim naporom uspeo da odbije.

Pet minuta kasnije na drugoj strani Dembele je upropastio priliku koju mu je pripremio Grizman, idealno upućenom loptom sa leve strane, ali Dembele je u pokušaju da volej-udarcem zahvati tu loptu - promašio loptu!

Kazna je usledila u 74. minutu, kada je Raspadori rešio pitanje pobednika. Duga lopta Rićija ka Udogiju, koji je u trku prosleđuje do Raspadorija, a on izbija ispred Manjana i šalje loptu u mrežu - 1:3!

Francuzima je ostalo da krenu na sve ili ništa, a u 77. minutu je Grizman imao dobar pokušaj sa ivice kaznenog prostora, iskosa sa desne strane, ali je lopta završila zamalo pored gola. do kraja još jedna veća prilika za Francuze u nadoknadi vremena, prekasno da bi se išta bitnije promenilo.

Za to vreme, Belgija je istim rezultatom u Debrecinu savladala selekciju Izraela. 

Vođstvo Belgijancima doneo je De Brujne u 21. minutu, na asistenciju Dokua, a Izrael je došao do izjednačenja petnaest minuta kasnije, autogolom Kastanja - 1:1.

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme, ali već za osam minuta u nastavku igre sve je bilo rešeno. Prvo je u 48. minutu Tilemans vratio vgođstvo Belgiji, da bi pet minuta kasnije De Brujne iz jedanaesterca postavio konalnih 3:1.

Mogla je pobeda Belgije da bude i ubedljivija, ali je Openda promašio penal u 56. minutu meča.

Izraelci su u poslednjim trenucima nadoknade vremena još jednom zatresli mrežu, ali gol Davida nije priznat zbog ofsajda.

Za tri dana su nove utakmice u ovoj grupi, Francuska će dočekati Belgiju, a Izrael će u Budimpešti biti u ulozi domaćina selekciji Italije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke