Italija u frci, niko ne veruje u plasman?!

Autor: Boris Jovanović
utorak 16.11.2021.
08:48
Izvor: Sportske.net

Mediji malodušni posle Belfasta...

EPA-EFE/MARK MARLOW
EPA-EFE/MARK MARLOW

Povezane vesti

Italiju čeka drama, posle remija u Belfastu, osuđeni su na baraž. Javnost je raspalila po evropskim prvacima uz konstataciju da nisu više najbolji u Evropi i da je tim koji je priuštio toliko radosti naciji neprepoznatljiv tokom jeseni.

Iako Mančini tvrdi da će proći plej of i osvojiti i Mundijal, to je za sada na dugom štapu.

"Azuri" se plaše scenarija iz prošlih kvalifikacija za Mundijal kada se nisu plasirali. Oni već prave kalkulacije, biće domaćini u prvoj utakmici, a mogući rivali su, Poljska ili Vels, Turska ili Norveška, Severna Makedonija, Finska, Austrija ili Republika Češka. Jasno je da će biti favoriti, ali plaše se recimo Poljaka.

No to je samo jedna prepreka, u plej ofu su Ronaldov Portugal i Ibrina Švedska, u finalnim mečevima će žrebom biti određen domaćin, sada je znatno teže proći baraž nego u nekim ranijim situacijama kada su timovi deljeni u šešire i bilo je potrebno eliminisati na papiru slabijeg rivala. 

Manćinija kritikuju jer je igrao bez napadača, varijanta sa Insinjeom se nije isplatila. Neki mediji smatraju da je sada plasman u Katar čudo sa timom kome nedostaje lider, ali i igrači najviše klase, što je ipak preterano jer je ista ova Italija prvak Evrope.

Prave se poređenja sa Venturinom odisejom na klupi kada je nasledio Kontea i nije odveo ekipu na Mundijal, ali i to je nekorektno prema Manćiniju. 

Do plej-ofa je dosta, igraće se u martu, fudbaleri i selektor tvrde da će sve biti drugačije, ali malodušnost preovladava nakon partije na ostrvu gde nisu pošteno ni šutnuli na gol...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke