Italijani: "Bye, Bye, Dušan", da li je ovo rasplet?

Autor: Boris Jovanović
sreda 03.11.2021.
10:12
Izvor: Sportske.net

Samo želja Fiorentine ili napušta Apenine?

Massimo Paolone/LaPresse via AP
Massimo Paolone/LaPresse via AP

Povezane vesti

Svakoga dana nove informacije o Dušanu Vlahoviću. Sada se najviše priča o želji Kontea da ga dovede u Totenhem i o tome da će Fiorentina prihvatiti ponudu Spursa kako bi izbegla da Srbina proda Juventusu.

"La Nazione" donosi članak naslovljen sa "Bye,buy Dusan", aludirajući da Srbina čeka odlazak iz Serije A.

"Juventus nema novac, oni tek treba da isplate 40 miliona za Kjezu, plus 10 bonusa koje će mladi napadač aktivirati, pa je teško verovati da sa projektovanim gubitkom od preko 200 miliona evra mogu da kupe Vlahovića", tvrdi ovaj list.

Oni dodaju da rasplet situacije čeka Siti, kao i Bajern i Atletiko, Nemci bi svakako probali da kupe Vlahovića ako Levandovski ode, a ponudu Atletika od 60 miliona je Komiso odbio prošlog leta. 

Poznati novinar Mario Skonćerti kaže da je za Vlahovića najbolje da ostane do juna i da čeka razvoj situacije. 

"On daje golove, ostali i ne šutiraju, ovo bi na zimu bio strašan gubitak za Fiorentinu. Ne mogu da zamislim ekipu bez Srbina. Na leto će moći da traže zamenu, ali u januaru ne mogu da je dovedu", veruje Skonćerti.

Fiorentina će pokušati da dovede na pozajmicu Luku Jovića, ali male su šanse pored bogatijih klubova, pre svih iz PL. Na nekoj listi zamena je Borha Majoral iz Rome, kome Murinjo ne veruje, zatim Petanja koji greje klupu u Napulju, a mnogo teže mete su nestvarno talentovani Lorenco Luka iz Pize i Đanluka Šamaka iz Sasuola koga bi crno-zeleni možda pustili na pozajmicu sa obaveznim otkupom od 20 miliona evra, Fiorentija je nudila upola manje, pa ne postoje uslovi za dogovor. 

Francuski mediji piši da je naravno PSŽ zainteresovan za igrača, jer odlazi Mbape, prodaće Ikardija, i sigurno da im je potreban neko ko će igrazi uz Mesija i Nejmara. Ovo je realna solucija jer Haland gleda ka Španiji, a problem sa Levandovskim osim godina je i zahtev Bajerna za obeštećenje, niko neće uložiti toliki novac u igrača koji će napuniti 34 godine.

Ostaje da čekamo, za vikend će Vlahović biti na stadionu Juventusa, predvoditi napad Fiorentine protiv domaćina koji je izgubio poslednja dva meča u prvenstvu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke