Italijani prkose, fudbaleri ne daju plate: "Ovo je sramota!"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 06.04.2020.
21:56
Izvor: Beta

Dogovor je bio blizu, ali...

Screenshot
Screenshot

Povezane vesti

Klubovi italijanske fudbalske Serije A dogovorili su se danas da za trećinu smanje plate svojim ekipama ako se sezona ne završi zbog krize izazvane pandemijom korona virusa, ukupno četiri plate, a ako se prvenstvo završi, da plate budu smanjenje za šestinu, odnosno za dve plate.

"Ovo je sramotan i neizvodljiv predlog. Jasno je da oni žele da samo igrači plate eventualnu štetu izazvanu krizom", rekao je potpredsednik Udruženja igrača Umberto Kalkanjo za Gazeta delo Sport.

Predlog Serije A jednoglasno je podržalo 19 od 20 klubova, Juventus nije glasao pošto je već napravio sličan dogovor sa svojim igračima.

"Jedini relevantan deo u njihovom saopštenju je to da će klubovi morati da razgovaraju sa igračima", naveo je Kalkanjo.

Udruženje igrača je navelo da su predsednici klubova koji su odlučivali o smanjenju plate "isti oni koji su poslali svoje igrače da igraju do 9. marta i naterali igrače da treniraju do polovine marta".

Takmičenje u Seriji A prekinuto je pre skoro mesec dana nakon naredbe italijanskih vlasti o karantinu. Ostalo je da se odigra još 12 kola, uz četiri utakmice koje su odložene za vikend 22. februara. Takođe, nisu odigrani ni revanš mečevi polufinala Kupa.

Baner NBA

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Monday, 06.04.2020
22:50

Igraci su u pravu, politicka bagra italije se sva sakupila od nacionalista i fasista koji rastgaju drzavu i nista se nisu pripremili u borbi za protiv virusa i sad gledaju da sve prebace na klubove i igrace, a oni ce i dalje da uzimaju i da pune dzepove! Italija ce od EU dobiti oko 100 milijarde da se oporavi od ove krize, ali oni i dalje hoce da uzimaju i nije im dosta! Znaci zbrala se bagra nacionalista i fasista, kao o kod nas u srbiji isto je kao u italiji!

avatar
amigo999
Tuesday, 07.04.2020
07:44

Zamolio bih te da se uzdrzis takvih komentara gde nazivas komsije fasistima kao i svoju sopstvenu zemlju...

avatar
Mirjevac
Tuesday, 07.04.2020
18:39

Uz duzno postovanje, ako sam nesto netacno napisao ja se izvinjavam, mislim da nisam nista netacno napisao? Jedino ako me uverite u drgacije, ja cu da se izvinem!

avatar
Monday, 06.04.2020
22:04

Cetiri plate ako se ne zavrsi, a dve ako se zavrsi? Valjda obrnuto?