Italijani se obrušili na Vlahovića, ali šta je sa Alegrijem?

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 18.03.2024.
09:45
Izvor: Sportske.net

Ko bi zaista trebalo da bude kažnjen i da li je Alegri izgubio kontrolu nad timom?

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Napadač Juventusa Dušan Vlahović isključen je sa jučerašnje utakmice sa Đenovom (0:0).

Srpski špic je dobio dva žuta kartona u roku od šezdesetak sekundi i tako u povratničkom meču posle suspenzije zarađuje još jednu. Njegova frustracija se mogla videti tokom čitavog duela sa Đenovom, posebno prilikom (ne)saradnje sa Federikom Kjezom. Njih dvojica su zapravo bili najgori akteri susreta, prema ocenama italijanskih medija.

Vlahović je prema specijalizovanom sajtu "WhoScored" zaradio ocenu 4.68 za svoj nastup što je četvrti najgori učinak jednog fudbalera u ovoj sezoni Serije A. Ali, da li je sve njegova krivica?

On je pri izlasku sa terena imao i verbalni sukob sa Masimilijanom Alegrijem koji je najavio kaznu za njega.

No, da li je i Alegri zreo za kaznu (čitaj: otkaz)? Juventus je u dobrom delu sezone bio konkurent Interu za trofej. U Torinu se čak stidljivo i govorilo o Skudetu, ali usledila je katastrofalna serija rezultata i još katastrofalnija igra koja je sa sobom povukla i manjak kohezije u redovima "stare dame".

U poslednjih osam utakmica, Masimilijano Alegri je sa Juventusom sakupio svega sedam bodova, čime je izjednačen negativni rekord kada je na klupi tima iz Torina sedeo Luiđi del Neri u kampanji 2010/11. Inter tako sada ima čak 17 poena viška, a Juventus je na trećem mestu na tabeli.

"Do pre nekog vremena rekao bih da bi trebalo da ostane. Međutim, sada bih mu rekao da je došlo vreme da traži novi izazov u inostranstvu kao što su to učinili Kapelo i Anćeloti posle toliko uspeha u Italiji. Alegri je vodio i Milan i Juventus, osvajao je sa oba kluba... Ovo mu je već osma sezona u Juveu i samo je Trapatoni proveo više u Torinu. Mislim da mu mesto nije u Saudijskoj Arabiji, već u Premijer ligi. Mančester junajted i Liverpul mi se čine kao dobre sredine za njega", kazao je bivši trener Juventusa Đovani Galeone.

S stilom igre koji Alegri prezentuje od svog povratka u Juve, pitanje je da li Galeone ima prava kada ga povezuje sa dva engleska velikana jer niko ne želi da gleda fudbal kakav "stara dama" prikazuje u ovom trenutku.

Igra se bez posebnog kreatora, napadači su često izolovani i nema dovoljno pravih lopti za njih. Juve nije stekao prepoznatljiv stil igre osim da ga nema i utisak je da je vreme da Maks spakuje kofere i osveži i klub, ali i Dušana Vlahovića koji voli bržu igru.

U čitavoj ovoj priči, Vlahović bi trebalo da potpiše novi ugovor sa Juventusom do 2028. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke