Italijani se pitaju - gde je nestao Mandžukić?

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 04.03.2021.
19:05
Izvor: Sportske.net

Hrvata muče forma i povrede.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Iskusni hrvatski fudbaler Mario Mandžukić vratio se u januaru na veliku scenu prelaskom u Milan, a prvih mesec i po dana na San Siru nisu prošli blistavo za italijanskog napadača.

U trenucima kada je zadužio dres slavnog milanskog kluba "rosoneri" su bili lideri Serije A i činilo se da će sa njegovim dolaskom biti načinjen odlučujući korak na osvajanju Skudeta.

U međuvremenu, Milan je počeo da pada, a loša forma "rosonera" preklopila se sa bledim partijama vicešampiona sveta sa Hrvatskom.

Dan nakon mršavog remija protiv Udinezea u Milanu u moru problema koji muči Stefana Piolija, italijanska štampa se zabavila i odsustvom Mandžukića.

Hrvatski veteran je do sada odigrao svega pet utakmica od kojih je starter bio jedino u prvom meču 1/16 finala Lige Evrope protiv Crvene zvezde.

U strelce se nije upisao, a njegov slab učinak je još više naglašen u trenucima kada se sa povredama bori prvi napadač Zlatan Ibrahimović, dok se mladi Portugalac Leao ne snalazi najbolje kada treba da preuzeme odgovornost.

Osim slabe forme, koja je posledica skoro jednogodišnjeg neigranja profesionalnog fudbala, brine i povreda koju je zaradio u Beogradu, a zbog koje ga neće biti ni za vikend u sudaru sa Veronom.

U Milanu se mole da će Mandžukić biti spreman za gostovanje Mančesteru za sedam dana, pošto je i IBrahimovićev nastup na Old Trafordu pod znakom pitanja.

Milan je sve dalje od Skudeta, pa se posle svega postavlja objektivno pitanje da li je timu Stefana Piolija trebao Mario Mandžukić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke