Italijanska posla, Juventus pravi pakt sa UEFA i žrtvuje Evropu?

Autor: Ivan Cvetković
petak 23.06.2023.
16:31
Izvor: Sportske.net

Zanimljivo pisanje Tutosporta.

EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI
EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Povezane vesti

Juventus će proteklu sezonu gledati da zaboravi što pre, naročito posle kazne oduzimanjem bodova što je ekipu spustilo na sedmu poziciju.

Shodno tome, "bjankoneri" bi trebalo da učestvuju u Ligi konferencija, ali torinski Tutosport navodi da postoji mogućnost da klub odustane od trećeg po važnosti evropskog takmičenja.

Isti izvor objavio je da je Juve napravio svojevrsni dogovor sa čelnicima UEFA da ne igra LK, najviše zbog potencijalnih problema sa kršenjem Finansijskog fer-pleja, što se klubu već dogodilo u Seriji A.

Juventus je nedavno i zvanično odustao od organizacije Superlige, što je Tutosport i povezao u čitavom dogovoru oko izbegavanja Lige konferencija.

Osim što bi pokušaj učešća u Evropi mogao da pokrene brojne sumnje u poslovanje Juventusa, u Torinu navodno veruju da bi odsustvo iz Evrope omogućilo Maksu Alegriju da se fokusira na domaći šampionat, što je prioritet.

Nakon ostavke celokupne uprave kluba, "stara dama" sada želi da "ugasi požar" dogovorom sa UEFA koji bi višestruko koristio timu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke