Italijanski mediji slave Romu, zubima i noktima do trofeja i osveta za fontanu!

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 26.05.2022.
08:50
Izvor: Sportske.net

Gvozdeni karakter Murinja.

EPA-EFE/Malton Dibra
EPA-EFE/Malton Dibra

Povezane vesti

Roma je ušla u istoriju kao prvi klub kojem je uspelo da osvoji Ligu konferencija pošto je sinoć u Tirani bila bolja od Fejenorda za gol Nikole Zaniola i slavila je sa 1:0.

Sa tim u vezi, italijanski mediji su blagonaklono preneli utiske petog Murinjovog uspela u evrofinalima, izražavajući se metaforički o načinu na koji je do trofeja stigao.

"Tim je pokazao gvozdeni karakter. Liga konferencije pripada Mou zahvaljujući biseru Nikolu Zaniolu i odbranama Ruija Patrisija. Ovo je Murinjova pobeda, kao i vlasnika kluba koji su već u drugoj godini stigli do UEFA trofeja, zahvaljujući timu koji je spreman da pati i da se bori. Slavlje započeto u Albaniji, nastaviće se u Rimu na duge staze", stoji u tekstu koji je objavila "Gazeta delo Sport".

Sa druge strane, "Korijere delo Sport" podsetio je na incident s početka 2015. godine kada su pred revanš 1/16 finala Lige Evrope navijači Fejenorda oštetili čuvenu fontanu kod Španskih stepenica u Rimu.

"Ovo je osveta za fontanu, a ujedno i odgovor navijačima Lacija koji su spočitavali Romi da je njihov klub osvojio poslednji evrotrofej. Sada je on u rukama Rome", navodi se u tekstu ovog lista.

Novinar lista "Đornale" navodi da je meč protekao u ujednačenoj igri i da je Roma zahvaljujući Zanilolu uspela da zada udarac Fejenordu, da bi potom Murinjov tim zubima, noktima i Patrisijom uspeo da sačuva prednost.

"Tutosport" se fokusirao na proslavu trofeja više nego li na način na koji je osvojen.

"Žuto-crveni delirijum. Veoma komplikovano veče za Romu. Holanđani su bili jako opasni. Na kraju, istorijski trijumf je postignut. Nakon 20 godina italijanski tim je osvojio evropski kup", stoji u tekstu lista iz Torina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke