Iz Atletika grme: "Sudije godinama favorizuju Real, znaju šta ih čeka ako ne bude tako!"

Autor: Milovan Longinov
subota 28.01.2023.
08:45
Izvor: Sportske.net

Atletiko kivan na sudije.

EPA-EFE/Rodrigo Jimenez
EPA-EFE/Rodrigo Jimenez

Povezane vesti

Fudbaleri Real Madrida pobedili su ponovo Atletiko posle preokreta i plasirali se u polufinale Kupa kralja, ali i ovaj meč je ostao u senci suđenja.

Pri rezultatu 0:1 i vođstvu Atletika, u 71. minutu, Dani Sebaljos je napravio prekršaj na 18 metara, već je imao žuti karton i delovalo je nemoguće da ne dobije i drugi, ali sudija mu je oprostio. 

Izvršni direktor Atletika Hil Marin imao je šta da kaže posle ovog meča i dodao da ovakav sistem odavno uništava španski fudbal.

"Žuti karton za Sebaljosa je bio očigledan, po svakom pravilu, čist kao suza. Ali, pri našem vođstvu od 0:1, u 71. minutu, u borbi za polufinale, ostaviti Real sa desetoricom na njihovom stadionu je velika stvar. Ja izuzetno poštujem sudije i siguran sam da su njihove namere uvek najbolje, ali svako ko posmatra situaciju spolja, može da vidi da se decenijama dešavaju iste stvari. Nažalost, one više nikoga ne iznenađuju. Čitali smo i slušali medije danima uoči derbija o tome kako sudije moraju da zaštite neke igrače. Iskreno, nisam primetio da je neko štitio Grizmana i Moratu koje su protivnici doslovno šutirali. Ali, to je taj sistem. Boje dresova na terenu i na tribinama ne smeju da utiču na odluke sudija. Naši igrači su osetili posledice tog pritiska", rekao je Hil Marin. 

On je ipak priznao da je za loše rezultate kriv Atletiko, ali da to ne menja činjenice o lošem sistemu.

"Mi smo u potpunosti odgovorni za naše rezultate ove sezone, što nismo prošli grupnu fazu Lige šampiona i što smo sedam bodova iza trećeplasirane ekipe u La Ligi. Od nas zavisi šta ćemo učiniti u preostalih 20 utakmica. Bez izgovora, ali takođe zabrinuto zbog toga kako sistem funkcioniše, a on favorizuje uvek jedan klub", naglasio je Hil Marin. 

Inače, danas se nastavlja takmičenje u La Ligi, a u centru pažnje je lokalni katalonski derbi između Đirone i Barselone, AdmiralBet nudi odličnu kvotu na tip 2&0-3, čak 2,30!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke