Iz Espanjola u Barsu, na Nou Kampu višak, sada blista u LŠ - da li je vreme za najveće iznenađenje Luisa Enrikea?

Autor: Ivan Cvetković
sreda 05.10.2022.
17:29
Izvor: Sportske.net

Interesantan fudbalski put 23-godišnjeg napadača, španska javnost navija za njega...

EPA-EFE/JOSE COELHO
EPA-EFE/JOSE COELHO

Povezane vesti

Klub Briž je u ovom trenutku najveće iznenađenje prve faze Lige šampiona.

U grupi sa Atletikom iz Madrida, Portom i Bajerom iz Leverkuzena, niko nije očekivao da posle prva tri kola Belgijanci suvereno drže prvo mesto sa maksimalnih devet bodova uz gol-razliku 7:0.

Od sedam postignutih, u četiri je učestvovao Španac Feran Đutgla koji je na mala vrata za 5.000.000 evra stigao u Briž kao pojačanje iz Barselone.

Na Kamp Nou se nije naigrao, iako je Ćavi bio taj koji je insistirao da se 23-godišnji napadač priključi prvom timu iz Barselone B gde je blistao sa 19 golova na 32 nastupa u trećoj ligi.

Za Barsu je prošle sezone na devet nastupa, često kao rezerva, postigao dva gola, pa je uprava kluba odlučila da proda momka koji je ponikao u omladinskoj školi gradskog rivala Espanjola

Đutgla je od početka sezone postigao osam golova i na to dodao pet asistencija u svim takmičenjima, pa sada španski mediji uveliko poručuju selektoru Španije Luisu Enrikeu da ga pozove na Mundijal.

Interesantno, napadač nije bio ni naročiti generacijski talenat, nije nastupao za španski nacionalni tim u mlađim kategorijama, ali jeste za seniorsku reprezentaciju Katalonije protiv Jamajke.

Naravno, u pitanju je nezvaničan meč jer Katalonija nastupa kao pokrajina, pa je moguće da Đutglu vidimo i kao veliko iznenađenje Luisa Enrikea u Kataru...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke