Izbacili Zvezdu, pa u polufinale LE - Rendžers davao golove, Braga crvenela

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 14.04.2022.
23:34
Izvor: Sportske.net

Vole te crveno-bele boje...

EPA-EFE/MARK RUNNACLES
EPA-EFE/MARK RUNNACLES

Povezane vesti

Fudbaleri Glazgov Rendžersa plasirali su se u polufinale Lige E vrope pošto su uspeli da nadoknade gol zaostatka iz prve utakmice i savladaju Bragu u revanšu sa 3:1.

Nakon što su eliminisali Crvenu zvezdu, fudbaleri Rendžersa nastavili su da krče svoj put do završnice Lige Evrope. Tim koji predvodi Đovani van Bronkhorst nije imao lak zadatak protiv Brage, ali je na krilima fantastičnog Džejmsa Tavernijea i njegovih dva gola na "Ajbroksu" stekao kapitalnu prednost u revanšu. Imali su brdo prilika, sam Kemar Ruf je dva puta davao golove koji su mu poništeni zbog ofsajda, a posao im je olakšao i crveni karton Tormene u prvom poluvremenu. 

Braga je imala čemu da se nada budući da su pobedili na svom "Kamenolomu" minimalnim rezultatom. Čekali su, borili se sa igračem manje, a onda je David Karno, onako kako je jedino u tom momentu i moglo - postigao gol iz prekida. Igrao se 83. minut kada je rastužio sve na "Ajbroksu" i taj detalj se ispostavio kao krucijalan za produžetak. Duga nadoknada, pritisak, ali igralo se dodatnih pola sata u Glazgovu.

I onda, treća - sreća! Konačno Kemar Ruf uspeva da ugura loptu u mrežu, a da je sve čisto za eksploziju navijača na legendarnom stadionu. Ponovo je Braga teško podnela primljeni pogodak, Medeiroš je bio besan i dobio dva žuta kartona u roku od nekoliko sekundi i svojoj ekipi je prizvao kraj.

Mogao je Rendžers i ubedljivije da završi susret, nije im se dalo, pa su se domaći radovali posle turbulentnog dvomeča. U polufinalu, Rendžers će se sastati sa Lajpcigom koji je ranije danas eliminisao Atalantu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke