Izbor pao, tandem koji će voditi Njukasl do vrha Premijer lige?

Autor: Milovan Longinov
utorak 26.10.2021.
08:14
Izvor: Sportske.net

Nova uprava ima jasan plan.

EPA-EFE/LYNNE CAMERON
EPA-EFE/LYNNE CAMERON

Povezane vesti

Juče su počele glasine, ali danas stižu potvrde iz više izvora - Njukasl kreće po Marka Overmarsa i želi da direktor Ajaksa za sobom dovede i Erika ten Haga.

To što Ajaks radi proteklih godina je čista magija - napadački fudbal, prosek od po tri gola po utakmici, ostanak pri vrhu i nakon odlazaka De Lihta, De Jonga, Desta i Van de Beka, trofeji, atraktivna igra... nije ni čudo što to želi i Njukasl. 

Fabricio Romano je takođe potvrdio ovu priču, da će Ten Hag pristati da napusti Ajaks samo ukoliko i Mark Overmars pođe sa njim, a holandski Telegraf dodaje da ovaj tandem nema ništa protiv da započne novi veliki projekat u Premijer ligi. 

"Naravno da je Overmars zainteresovan za ovakav projekat. To je veliki izazov. On je u Ajaks 10 godina, uradio je sve što je mogao. Uskoro očekujte i zvanične poteze Njukasla i početne pregovore", rekao je urednik Telegrafa Valentin Drisen. 

Dileme nema da bi Njukasl pokazao ogromnu ozbiljnost kada ne bi krenuo po neka "veća" imena zbog marketinga, već što kreće proverenim tandemom u fotelji i na klupi.

Ne treba zaboraviti da je upravo Mark Overmars doveo Ten Haga iz Utrehta, da je doveo i Dušana Tadića kada su ga mnogi prozivali, a svi znamo kakva je situacija četiri godine kasnije.

Ajaks je osvojio dve duple krune, treća mu je oduzeta zbog pandemija, jer je Holandija odlučila da tu sezonu 2019/20 suspenduje i završi je bez šampiona. 

Ajaks je igrao i polufinale Lige šampiona, bio je na sekund od finala...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke