Iznenađenje - Laportina molba i potencijalni preokret na klupi Barselone?!

Autor: Milovan Longinov
sreda 28.02.2024.
13:15
Izvor: Sportske.net

Da li bi moglo da dođe do preokreta?

EPA-EFE/Alejandro García
EPA-EFE/Alejandro García

Povezane vesti

Predsednik Barselone Đoan Laporta danas je navodno zatražio od Ćavija Ernandesa da ostane još jednu sezonu na klupi katalonskog giganta.

Ovu vest preneo je katalonski Sport, nakon što je procurilo i da je današnji trening bio strogo iza zatvorenih vrata, jer su njemu prisustvovale i pojedine klupske glavešine.

U neformalnom razgovoru, Laporta i potpredsednik Rafa Juste zamolili su Ćavija da razmisli i da ne odgovori odmah, o opciji da ipak ostane još jednu sezonu, odnosno do leta 2025. godine.

Razlog tome jeste Ćavijev odnos sa igračima i ipak jasan napredak u odnosu na neke ranije godine, iako ove sezone rezultati nisu u skladu sa ambicijama i očekivanjima.

Ćavi je bio izričit u odluci da odlazi na kraju sezone jer je klubu potrebna nova energija i novi smer, ali danas brojni izvori pišu da sve ovo treba ostaviti otvoreno do kraja sezone.

Veliki je problem i što u klubu nisu sigurni ko bi trebalo da bude najbolja opcija, o tome smo pisali OVDE, a nije nemoguće ni da Laporta mašta o tome da Ćavi ostane do 2025. godine kada bi posle godinu dana pauze ponudu Barselone prihvatio Jirgen Klop. 

No, Barsa se i dalje bori za trofej u Ligi šampiona, juriće Real Madrid dokle god to bude matematički moguće, mada niko ne veruje u potencijalne trofeje ove sezone. 

Upravo zbog toga je i Ćavi odlučio da ode, ali, da sačekamo i vidimo da li će Laporta nastaviti da ga pritiska ili će se okrenuti nekim od dostupnih meta...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke