Iznenađenje u Danskoj, Kipranima se ne dolazi u Humsku!

Autor: Darko Mitrović
utorak 19.07.2022.
21:46
Izvor: Sportske.net

Potencijalni Partizanovi rivali odigrali večeras prvi meč koji nije nagovestio konačan rasplet.

EPA-EFE/Henning Bagger
EPA-EFE/Henning Bagger

Povezane vesti

U prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, Mitjiland i kiparski AEK iz Larnake remizirali su u Danskoj rezultatom 1:1. Podsetimo, ishod njihovog dvomeča je od izuzetne važnosti za Partizan, jer je jučerašnjim žrebom određeno da će se poraženi iz ovog duela preseliti u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, a tamo će ga čekati upravo Partizan.

Mitjiland je u ovaj susret ušao kao favorit, pogotovo jer je večeras igrao pred svojim navijačima. Tokom prbog poluvremena danski tim je bio bolji i konkretniji rival, ali nije iskoristio nekoliko prilika od kojih je najizglednija bila Evanderova iz 41. minuta, kada je prečka spasila goste.

Međutim, u drugom poluvremenu gosti pokazuju da ne žele da se samo brane, pa je u 56. minutu Viktor Olatunđi propustio veliku priliku da donese vođstvo AEK-u. Što on nije tada uradio, jeste mađarski internacionalac Adam Đurčo, koji je u 81. minutu želeo da uputi centaršut u peterac, ali je lopta završila u suprotnom uglu gola domaćih - 0:1.

Vođstvo AEK-a je potrajalo samo tri minuta, a onda posle Drejerovog kornera, Svjatčenko pogađa za konačnih 1:1.

Svakako, i ovo je rezultat koji je odličan za kiparsku ekipu, ali i koji obema ekipama daje šanse pred revanš za sedam dana na Kipru.


Za to vreme, Ludogorec je večeras na svom terenu ubedljivo savladao irski Šamrok sa 3:0 i praktično osigurao plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Prvo poluvreme obeležio je iskusni napadač Ludogoreca Sotiriju sa dva gola, u 26. i 35. minutu, a konačnih 3:0 postavio je Igor Tijago u poslednjim trenucima nadoknade vremena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke